Kijevo meras pirmą kartą pranešė išvykusiems gyventojams, kada bus galima pamažu grįžti į sostinę

Kijevo meras Vitalijus Kličko šeštadienį pareiškė, kad po gegužės 8-9 d. sostinės gyventojai, išvykę dėl karo su Rusija, galės pradėti grįžti į miestą.

Kijevo meras V. Klyčko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kijevo meras V. Klyčko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-07 18:18, atnaujinta 2022-05-07 18:19

„Rekomenduoju Kijevo gyventojams neskubėti grįžti į Kijevą, atsižvelgiant į pavojų. Agresoriaus taikinys buvo ir tebėra sostinė. Daugybė minų tebėra priemiesčiuose, miškingose vietovėse. Kariuomenė teigia, kad dauguma šių teritorijų tebėra pavojingos. Kol kas negalime garantuoti saugumo, tačiau po gegužės 8-9 d. bus galima palaipsniui grįžti į sostinę“, – radijo „NV“ eteryje sakė jis.

Meras priminė, kad gegužės 8-9 d. komendanto valanda mieste bus tokia pati – nuo 22 val. iki 5 val. Jo skaičiavimais, šiandien mieste yra apie 2,2 mln. gyventojų, o iki vasario 24 d. – Kijeve gyveno apie 3,5 mln. žmonių. V.Klyčko pridūrė, kad kovų dėl Kijevo metu mieste buvo apie milijoną gyventojų.

Anksčiau buvo pranešta, kad gegužės 8-9 d. Kijeve nebus sugriežtintos komendanto valandos.

Miesto valdžia apskaičiavo, kad nuo Rusijos karinės invazijos pradžios Kijeve apgadinta daugiau kaip 200 gyvenamųjų namų, taip pat nemažai mokyklų ir vaikų darželių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.