Košmaras Kinijoje: paaiškėjo, kad lavonmaišyje į morgą nuvežtas vyras buvo gyvas

Pagyvenęs Šanchajaus gyventojas per klaidą buvo pripažintas mirusiu ir išvežtas į morgą lavonmaišyje – tai naujausias nesklandumų požymis koronaviruso paveiktame mieste, kuriame milijonai žmonių tebėra priverstiniame vyriausybės paskelbtame karantine.

Medicinos darbuotojai pastebintys, jog lavonmaišyje esantis žmogus – gyvas.<br>„Twitter“ nuotraukų koliažas.
Medicinos darbuotojai pastebintys, jog lavonmaišyje esantis žmogus – gyvas.<br>„Twitter“ nuotraukų koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2022, 10:13 PM

Atsitiktinio gyventojo nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip keli darbuotojai, nuo galvos iki kojų apsirengę apsauginiais drabužiais, atsitraukia nuo lavonmaišio, kai supranta, kad vyras vis dar gyvas. Filmuota medžiaga paplito Kinijos socialinėje žiniasklaidoje, sukeldama siaubą ir pasipiktinimą.

Sekmadienį paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip iš geltono lavonmaišio, kurį darbininkai pakelia iš automobilio, išnyra vyro – slaugos namų gyventojo – galva.

Iš netoliese esančio pastato incidentą nufilmavęs vyras vaizdo įraše sako: „Slaugos namuose tokia netvarka. Jie pasiuntė gyvą žmogų į katafalką ir konstatavo, kad jis miręs. Laidojimo įmonės darbuotojai sakė, kad jis vis dar juda... Tai neatsakinga, tikrai neatsakinga“.

Kinijos „Twitter“ tipo platformoje „Weibo“ daugelis išreiškė nuostabą, kaip tokia didelė klaida galėjo įvykti Šanchajuje, kuris ilgą laiką buvo laikomas pažangiausiu ir moderniausiu Kinijos miestu.

„Šį kartą Šanchajaus problemos visiškai atsiskleidė“, – rašoma viename populiariame „Weibo“ komentare.

„Tai laikoma tyčine žmogžudyste“, – rašė kitas vartotojas.

Daugelis kitų komentatorių nurodė, kad vyras galėjo būti palaidotas arba kremuotas, jei nebūtų aptiktas gyvas. „Ar valdžiai nerūpi kas vyksta Šanchajuje?“ – rašoma viename komentare.

Pirmadienį į incidentą sureagavo rajono valdžia, pareiškime nurodžiusi, kad pagyvenusio vyro būklė dabar stabili.

Iš rajono civilinių reikalų biuro ir socialinės plėtros biuro buvo nušalinti trys pareigūnai, taip pat buvo nušalintas slaugos namų vadovas, sakoma pranešime.

Valdžios institucijos taip pat atšaukė su tuo susijusio gydytojo, dėl kurio dabar vyksta tyrimas, pažymėjimą.

Nuo kovo pradžios finansų centras kovoja su COVID-19 atvejų protrūkiu, o nuo kovo 31 d. visame mieste paskelbtas karantinas. Daugėjant susirgimų skaičiui daugelyje kitų Kinijos miestų, juose atitinkamai yra įvedamos karantino priemonės.

Kelias savaites beveik visi 25 mln. gyventojų negalėjo išeiti iš savo namų ar gyvenamųjų rajonų – dėl to kilo logistinis chaosas, daugelis skundėsi negalintys gauti pagrindinių prekių, pavyzdžiui, maisto, vandens, sveikatos priežiūros produktų ir net medicininės priežiūros, nesusijusios su koronavirusu.

Praėjusią savaitę valdžios institucijos pareiškė, kad kai kuriuose rajonuose, kuriuose per pastarąsias dvi savaites nebuvo užfiksuota nė vieno susirgimo atvejo, gali būti sušvelnintos karantino priemonės.

Antradienį daugiau kaip 8,2 mln. gyventojų Šanchajuje vis dar buvo draudžiama palikti savo gyvenamuosius rajonus.

Tuo tarpu atvejų daugėja ir šalies sostinėje Pekine, kur buvo uždarytos mokyklos ir kitos viešosios erdvės, pavyzdžiui, bibliotekos ir prekybos centrai. Kinijos valdžios institucijos pirmadienį paskelbė, kad šią savaitę daugiau kaip 20 mln. gyventojų turės praeiti tris masinio testavimo etapus, kurie papildys kelis praėjusią savaitę įgyvendintus etapus.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.