Viduržemio jūroje, padedant krovininiams laivams, išgelbėti 122 migrantai

Viduržemio jūroje po savaitgalį vykusių gelbėjimo organizacijų ir krovininių laivų operacijų iš viso išgelbėti 122 migrantai.

Viduržemio jūroje, padedant krovininiams laivams, išgelbėti 122 migrantai.<br>123rf.com nuotr.
Viduržemio jūroje, padedant krovininiams laivams, išgelbėti 122 migrantai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 2:20 PM

Per sudėtingą dviejų dienų gelbėjimo misiją nuo penktadienio vakaro du konteinervežiai, plaukiojantys su Vokietijos vėliava, taip pat gelbėjimo laivas „Sea-Eye 4“ sugebėjo paimti 34 žmones, plaukusius maža medine valtimi, pirmadienį pranešė Vokietijos organizacija.

Sekmadienio vakarą 88 migrantus iš perpildytos guminės valties paėmė gelbėjimo laivas „Sea-Watch 4“, kuriuo jau plaukė 57 žmonės, išgelbėti per ankstesnę operaciją. Anot „Sea-Eye“, medinę valtį penktadienį aptiko Hamburgo konteinervežis „Berlin Express“ ir paskelbė nelaimės signalą. Tačiau dėl blogų oro sąlygų ir laivo pobūdžio krovininis laivas negalėjo paimti migrantų. Tada įgula nuleido į vandenį gelbėjimo plaustą ir liko su juo, kol atvyko kitas konteinervežis, galėjęs priimti pabėgėlius ir suteikti jiems pirminę pagalbą, sekmadienio vakarą jie buvo perkelti į „Sea-Eye 4“. „Be „Berlin Express“ ir „BSG Bahamas“ įgulų pagalbos žmonės nebūtų turėję jokios galimybės išgyventi. Jie būtų mirę iš troškulio arba nuskendę“, – sakė Gordenas Isleris iš „Sea-Eye“.

Migrantai, bėgantys nuo persekiojimo arba tikintys geresniu gyvenimu Europoje, dažnai renkasi perpildytas ir netinkamas valtis ir leidžiasi į pavojingą kelionę iš Šiaurės Afrikos į Europą, ypač Italiją ir Maltą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.