Jungtinės Karalystės leiboristų lyderis žada trauktis, jei paaiškės, kad pažeidė COVID-19 tvarką

Jungtinės Karalystės pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris pažadėjo atsistatydinti, jeigu policija pripažins, kad jis pažeidė COVID-19 taisykles, kai pernai gėrė alų ir valgė su aktyvistais viename rinkimų kampanijos renginyje.

Jungtinės Karalystės pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-10 14:20

„Jeigu policija nuspręs paskirti man fiksuotą baudą, aš, žinoma pasielgsiu teisingai ir atsistatydinsiu“, – sakė jis per spaudos konferenciją. – Esu visiškai tikras, kad nebuvo pažeisti jokie įstatymai.“

Susitikimas įvyko Anglijos šiaurės rytuose esančiame Darame praėjusių metų balandį, o vėliau pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip K. Starmeris su partiečiais geria alų ir valgo išsinešimui pirktą maistą rinkimų kampanijos štabe.

Teisininko išsilavinimą turintis K. Stermeris yra buvęs Anglijos ir Velso vyriausiasis prokuroras. Jis ne kartą tvirtino nepažeidęs jokių susibūrimus patalpose draudžiančių taisyklių, nes susitiko su žmonėmis dirbdamas. 

Savaitgalį viena jo komandos narių pavadino K.Stermerį „Taisyklių ponu“, o pirmadienį jis pranešė, kad dėl COVID-19 buvo izoliavęsis šešis kartus.

„Aš taip padariau, nes mes laikėmės taisyklių. Pati prielaida, kad aš nerūpestingai pažeidžiau tas taisykles, yra klaidinga“, – nurodė jis.

JK policija penktadienį pranešė tirsianti, ar K. Stermeris pažeidė karantino taisykles. Prieš kelias savaites už panašius pažeidimus buvo skirta bauda britų ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui.

Tačiau K. Starmeris pareiškė, kad skirtumas tarp jo ir B. Johnsono yra tas, kad pastarasis „buvo pripažintas pažeidęs įstatymą“.

„Manau, kad jau [paskirta] daugiau nei 50 su Dauningo gatve susijusių baudų. Ir ministras pirmininkas neatsistatydino“, – pareiškė leiboristų lyderis.

„Jis ir kiti jo partijos nariai nori įtikinti visuomenę, kad mes visi vienodi, kad mes visi taip elgiamės. Esu čia tam, kad išaiškinčiau, jog taip nėra“, – pareiškė K. Stermeris.

Anksčiau įvykį ištyrusi Daramo policija priėjo išvados, kad „joks nusikaltimas nenustatytas“, tačiau atnaujino tyrimą „paskutinėmis dienomis gavus svarbios naujos informacijos“.

Pranešimas buvo paskelbtas kitą dieną po vietos rinkimų, per kuriuos B. Johnsono konservatorių partija buvo nubausta už jos pačios įvestų taisyklių pažeidimus.

Premjeras ir iždo sekretorius Rishi Sunakas balandį gavo baudas už dalyvavimą susibūrime B. Johnsono biure 2020 metais, kai buvo švenčiamas jo gimtadienis.

Londono policija tiria daugiau įtariamų B. Johnsono įvykdytų tvarkos pažeidimų. Anksčiau B. Johsonas atkakliai neigė sulaužęs jo paties įvestas taisykles, kurių privalėjo laikytis visi kiti visuomenės nariai. 

Paaiškėjus, kad B. Johnsonas atsidūrė policijos tyrėjų taikiklyje, K. Starmeris tai pavadino „gėdos dėme“ ir pareikalavo premjero atsistatydinimo.

„Net dabar jis slepiasi už policijos tyrimo dėl nusikaltimų jo namuose ir biure“, – sausį parlamentarams sakė K. Starmeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.