Latvija iki rugpjūčio vidurio pratęsė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija

Latvija antradienį nusprendė iki rugpjūčio 10 dienos pratęsti nepaprastąją padėtį su Baltarusija besiribojančiuose pietrytiniuose rajonuose, kur padėtis tebėra įtempta dėl neteisėtų migrantų antplūdžio.

Latvija palaiko Ukrainą.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Latvija palaiko Ukrainą.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 3:00 PM

Ši priemonė galios Ludzos, Kraslavos ir Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse, taip pat Daugpilio mieste.

Nepaprastoji padėtis dėl migracijos krizės pasienyje su Baltarusija buvo įvesta praėjusių metų vasarą ir vėliau buvo pratęsta iki gegužės 10-osios.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo 2021-ųjų rugpjūčio 10-osios pasieniečiai užkirto kelią 6 656 bandymams neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos.

Nuo nepaprastosios padėties paskelbimo 156 asmenims buvo leista kirsti sieną dėl humanitarinių priežasčių, o iš viso 508 trečiųjų šalių piliečiai buvo sulaikyti.

Nors migrantų srautus susilpnėjo, latvių pasieniečiai vis dar susiduria su neteisėtais bandymais patekti į Latviją iš Baltarusijos. VRM duomenimis, vasarį pasienyje buvo sulaikyti 863 asmenys, kovą – 267, o balandį – 20.

Pasak Rygos, sienų kontrolę taip pat būtina griežtinti, atsižvelgiant į Baltarusijos paramą Rusijos karui prieš kaimyninę Ukrainą.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tokius kaltinimus neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias ES nares – Latviją, Lietuvą ir Lenkiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.