PSO vadovas: Kinijos „nulinio Covid“ strategija nėra tvari

Kinijos „nulinio COVID“ strategija pandemijai įveikti nėra tvari, antradienį pareiškė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas, pridurdamas, kad PSO apie tai pranešė Pekinui, ir pabrėždamas, kad svarbu pereiti prie alternatyvaus požiūrio.

Kinijos „nulinio Covid“ strategija nėra tvari.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kinijos „nulinio Covid“ strategija nėra tvari.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 6:51 PM

Dėl drakoniškų priemonių didžioji dalis iš 25 mln. Šanchajaus gyventojų jau keletas savaičių įkalinti namuose, Kinijai kovojant su didžiausiu pandemijos protrūkiu šalyje nuo pat jos pradžios.

Ir Šanchajaus uždarymas dar labiau stiprėja, sukeldamas pasipiktinimą ir retus protestus paskutinėje didelėje valstybėje, kurioje vis dar laikomasi „nulinio COVID“ politikos.

„Nemanome, kad nulinio COVID strategiją yra tvari, atsižvelgiant į viruso elgseną dabar ir į tai, ką prognozuojame ateityje“, – spaudos konferencijoje sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

PSO ekstremaliųjų situacijų direktorius Michaelas Ryanas teigė, kad atėjo laikas paspausti perkrovimo mygtuką, sakydamas, kad bet kokios kovos su COVID-19 pandemija priemonės turėtų rodyti „deramą pagarbą asmens ir žmogaus teisėms“.

PSO techninė vadovė COVID-19 klausimais Maria Van Kerkhove sakė, kad neįmanoma visame pasaulyje visiškai sustabdyti viruso plitimo.

„Mūsų tikslas pasauliniu lygmeniu nėra rasti visus atvejus ir sustabdyti visus perdavimo atvejus. Šiuo metu tai tikrai neįmanoma, – sakė ji. – Tačiau mums reikia sumažinti perdavimo mastą, nes virusas labai intensyviai cirkuliuoja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.