Ukrainos žvalgybos vadovas: V. Putinas sunkiai serga vėžiu, o Rusijoje – perversmo užuomazgos

Ukrainos žvalgybos vadovas Kirilas Budanovas mano, kad Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą pasieks lūžio tašką rugpjūtį ir baigsis iki metų pabaigos.

Vladimiras Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 11:32 PM, atnaujinta May 13, 2022, 11:39 PM

Rusijoje jau prasidėjo perversmo užuomazgos, kuriuo siekiama nuversti Vladimirą Putiną. Tai interviu „Sky News“ pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas.

Pasak jo, Kremliaus vadovas sunkiai serga vėžiu.

K.Budanovas taip pat pažymėjo, kad Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą pasieks lūžio tašką rugpjūčio mėnesį ir baigsis iki metų pabaigos.

„Lūžio taškas bus rugpjūčio antroje pusėje. Iki šių metų pabaigos dauguma aktyvių karo veiksmų bus baigti. Dėl to atkursime Ukrainos valdžią visose mūsų prarastose teritorijose, įskaitant Donbasą ir Krymą“, – sakė žvalgybos vadovas.

Rusijos taktika nepasikeitė, nors ji pasislinko į rytus, sakė K.Budanovas ir pridūrė, kad Rusija patiria didžiulių nuostolių.

Ukrainos žvalgybos vadovas sako, kad jo nestebina Rusijos nesėkmės kare. „Mes viską žinome apie savo priešą. Apie jų planus žinome beveik tuo metu, kai jie kuriami“, – sakė jis.

K.Budanovas taip pat sako, kad Europa mato Rusiją kaip didelę grėsmę ir bijo Maskvos agresijos.

„Su Rusija kariaujame jau aštuonerius metus ir galime pasakyti, kad plačiai skelbiama Rusijos galia yra mitas. Ji nėra tokia stipri. Tai yra būrys žmonių su ginklais“, – sakė Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.