​Vokietijos užsienio reikalų ministrė A. Baerbock žada Suomijai ir Švedijai greitą priėmimą į NATO

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pažadėjo Švedijai ir Suomijai greitą narystę NATO. Vokietija „labai, labai greitai“ ratifikuos abiejų šalių įstojimą į Aljansą, sakė ji sekmadienį Berlyne, kur vyksta neformalus NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Annalena Baerbock.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Annalena Baerbock.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-15 11:27

Pasak A. Baerbock, ir kitos NATO valstybės pažadėjo greitą NATO ratifikavimo procesą. Švedijai ir Suomijai pateikus paraiškas, „atidėliojimų“ esą nebus.

„NATO yra gynybinis aljansas, ir taip bus visuomet, – kalbėjo A. Baerbock. – Tačiau tai ir atvirų durų aljansas. Todėl mes nuoširdžiai sutiksime Suomiją ir Švediją, jei jų parlamentai, jei jų visuomenės dėl to nuspręs“. Anot ministrės, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo karu prieš Ukrainą „įstūmė“ Švediją ir Suomiją į NATO.

Suomijos vadovybė neseniai paskelbė, kad ketina teikti paraišką dėl narystės NATO. Dėl panašaus žingsnio netrukus ketina nuspręsti ir Švedija. Abiejose šalyse stojimo paraiškoms turi pritarti parlamentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.