Perrinkimo siekiantis Australijos premjeras oficialiai pradėjo partijos rinkimų kampaniją

Konservatoriams atstovaujantis Australijos ministras pirmininkas sekmadienį oficialiai pradėjo savo partijos rinkimų kampaniją, kartu pripažinęs, kad, šaliai kovojus su pandemija, „ne viskas vyko pagal planą“.

Scottas Morrisonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Scottas Morrisonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2022, 11:24 AM

Artėjant gegužės 21 dieną numatytam balsavimui, Scottas Morrisonas pripažino, kad per krizę buvo padaryta klaidų, bet paskelbė, jog „Australija nugalėjo“.

Nors ministras pirmininkas tik dabar oficialiai paskelbė savo partijos rinkimų kampanijos pradžią, iš tikrųjų kampanija vyksta jau ne vieną mėnesį, o gal net ir ne vienerius metus. Visgi šis renginys S. Morrisonui suteikė galimybę suburti savo partiją ir apeliuoti į rinkėjus, kurie, regis, yra nusiteikę pašalinti jį iš valdžios po trejų neramių jo vadovavimo vyriausybei metų.

Naujausios visuomenės apklausos rodo, kad pergalė šeštadienį įvyksiančiuose rinkimuose turėtų atitekti Anthony Albanese'o vadovaujamai centro kairiųjų Leiboristų partijai.

Visgi abi šalys žino, kad jų viltys gali nepasiteisinti.

S. Morrisono kadenciją temdė virtinė krizių, įskaitant klimato kaitos išprovokuotas sausras, krūmynų gaisrus ir potvynius, taip pat pasaulinę COVID-19 pandemiją.

„Tai buvo vienas sudėtingiausių laikotarpių, kuriuos mums yra tekę išgyventi“, – pareiškė S. Morrisonas, pabrėžęs, kad dabar šalis „juda teisinga kryptimi“.

54 metų politikas iš turtingų Sidnėjaus rytinių priemiesčių yra sulaukęs nemažai kritikos dėl lėtos vakcinacijos kampanijos, dėl kurios Australijos sienos kone dvejus metus buvo uždarytos užsieniečiams.

Jam taip pat tenka atlaikyti pyktį dėl to, kaip vyriausybė sprendžia su gaivalinėmis nelaimėmis susijusias problemas, bei dėl nenoro atsisakyti iškastinio kuro.

Visuomenės nuomonės apklausos nuosekliai rodo, jog maždaug 70 proc. Australijos gyventojų nori, kad valdžia imtųsi daugiau veiksmų kovoje su klimato kaita, bet S. Morrisonas ne kartą yra atmetęs raginimus nustatyti su klimatu susijusių plataus užmojo tikslų arba sumažinti milžinišką anglių gavybos mastą.

Siekdamas, kad rinkimai nevirstų referendumu dėl jo vadovavimo, S. Morrisonas negailėjo priekaištų leiboristams, taip pat paskelbė apie planus leisti perkantiesiems pirmąjį būstą namo pirkimui panaudoti savo santaupas pensijai.

Tokia politika turėtų sulaukti populiarumo tarp jaunų australų, kurie susiduria su sunkumais siekdami įsigyti būstą sparčiai augančioje nekilnojamojo turto rinkoje, tačiau ji taip pat turėtų paskatinti dar didesnį būsto kainų pakilimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.