Latvijoje – politinė suirutė: atsistatydinus vidaus reikalų ministrei gali kristi dar vienas ministras

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis, priklausantis partijai „Naujoji vienybė“, įspėjo koalicijos partneres, kad atsistatydinus partijos „Už plėtrą/Už!“ vidaus reikalų ministrei Marijai Golubevai, turės atsistatydinti ir „Nacionalinio susivienijimo“ ekonomikos ministras Janis Vitenbergas, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė visuomeninė televizija.

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Latvijos premjeras Krišjanis Karinis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 3:35 PM, atnaujinta May 16, 2022, 4:58 PM

Koalicijos partnerėms dabar duota laiko apsvarstyti, ar jos yra pasirengusios toliau dirbti koalicijoje.

J. Vitenbergas naujienų agentūrai BNS sakė, kad toliau eina savo pareigas, o koalicijos pirmadienio posėdyje nedalyvavo. Jis pažymėjo savo darbe nematantis nieko, dėl ko reiktų reikalauti jo atsistatydinimo ar dėl ko jam reiktų pačiam atsistatydinti.

Ekonomikos ministras pabrėžė, kad palaiko savo partijos, pareikalavusios vidaus reikalų ministrės atleidimo, poziciją.

Anksčiau pirmadienį vidaus reikalų ministrė M. Golubeva žurnalistams pranešė nusprendusi atsistatydinti.

Ji sakė pirmadienį sužinojusi, kad „nepalaukęs Vidaus reikalų ministerijos analitinės ataskaitos“ premjeras K. Karinis pasidavė „Nacionalinio susivienijimo“ spaudimui ir nebėra pasirengęs remti jos darbo. Tokiomis sąlygomis ministrė nusprendė grįžti į parlamento deputato vietą.

Pasak M. Golubevos, derybos dėl tolesnio koalicijos darbo tęsiasi, bet ji nemananti, kad susivienijimas „Už plėtrą/Už!“ keršydamas reikalaus „Nacionalinio susivienijimo“ ministrų atsistatydinimo.

„Nacionalinio susivienijimo“ parlamentinė frakcija ir valdyba atleisti M. Golubevą K. Karinio pareikalavo po gegužės 9-osios ir 10-osios įvykių prie paminklo sovietų kariams Pergalės parke, kur leista susiburti Rusijos agresiją palaikantiems žmonėms.

Anksčiau „Nacionalinis susivienijimas“ pareiškė, kad jei į partijos nuomonę nebus atsižvelgta, ji atšauks iš vyriausybės savo ministrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.