Austrijos užsienio reikalų ministras nemato savo šalies NATO

Austrijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas sako, kad Švedijos ir Suomijos planai tapti NATO narėmis nėra pavyzdys jo šaliai. „Mūsų geografinė situacija visiškai kitokia. Mūsų ir istorija visiškai kitokia. Manau, kad į tai reikia atsižvelgti“, - sakė jis pirmadienį Briuselyje, kur vyko ES užsienio reikalų ministrų susitikimas.

Austrijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Austrijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2022, 10:07 AM

Kartu A. Schallenbergas pabrėžė, kad Austrija politiškai nėra neutrali. „Agresijos karo atveju neutralumo negali būti, - sakė jis, turėdamas omenyje Rusijos karą prieš Ukrainą. – Mes labai aiškiai išsakėme savo  poziciją, remiame visas sankcijas ir darome viską, ką galime, teikdami pagalbą iš savo pusės“.

Paklaustas, ar Austrijos saugumas, nepaisant neutralumo Aljansui, yra garantuotas, ministras pabrėžė, kad nereikia nuvertinti šalies ginkluotųjų pajėgų. Tačiau tiesa yra ir tai, kad reikia investuoti daugiau lėšų į savo saugumą. Reikia įsidėmėti, „pasaulis nėra toks draugiškas, kokio galbūt norėtume“. Deja, yra valstybių, kurios siekdamos savo interesų imasi karinės jėgos, kalbėjo A. Schallenbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.