Kinija: JAV neteikė informacijos apie kovą įvykusią lėktuvo katastrofą

Kinija trečiadienį pareiškė, kad JAV tyrėjai neskelbė jokios informacijos apie oro bendrovės „China Eastern“ lėktuvo katastrofos kovo mėnesį priežastis, laikraščiui „The Wall Street Journal“ parašius, jog lėktuvo savirašio duomenys rodo, kad kažkas privertė „Boeing 737–800“ staigiai smigti žemyn.

Kinija trečiadienį pareiškė, kad JAV tyrėjai neskelbė jokios informacijos apie oro bendrovės „China Eastern“ lėktuvo katastrofos kovo mėnesį priežastis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kinija trečiadienį pareiškė, kad JAV tyrėjai neskelbė jokios informacijos apie oro bendrovės „China Eastern“ lėktuvo katastrofos kovo mėnesį priežastis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 3:44 PM

Amerikiečių tyrėjai Kinijos civilinės aviacijos administracijai (CAAC) patvirtino neteikę jokios informacijos reporteriams, pranešė vyriausybinis laikraštis „Global Times“. Į skambučius CAAC neatsakė.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas, atsakydamas prašymus pateikti informacijos apie tyrimą, nurodė reporteriams „Global Times“ straipsnį.

Kovo 21 dieną iš Junano provincijos sostinės Kunmingo į Guangdžou – svarbų miestą Kinijos pietrytinėje pakrantėje – skridęs oro bendrovės „China Eastern“ orlaivis rėžėsi į kalno šlaitą, o visi jame buvę 132 žmonės žuvo. Lėktuvo nuolaužos pažiro kalnuotame rajone.

 

Du lainerio savirašiai, vadinamosios juodosios dėžės, buvo surasti ir yra analizuojami Jungtinėse Valstijose, tikintis išsiaiškinti, kas lėmė, kad lėktuvas taip staigiai smigo žemyn.

„The Wall Street Journal“ citavo apie JAV pareigūnų preliminarų vertinimą informuotus žmones, sakiusius, jog savirašių informacija rodytų, kad į valdymo sistemą įvesti duomenys nukreipė lėktuvą žemyn. Straipsnyje rašyta, jog amerikiečių tyrėjai aiškinasi vieno piloto veiksmus, be to, neatmeta tikimybės, kad kažkas kitas galėjo įsiveržti į pilotų kabiną ir sukelti katastrofą.

JAV Nacionalinės transporto saugos valdybos (NTSB) septynių narų komanda balandžio 2 dieną nuvyko į Kiniją padėti tirti amerikiečių gamybos lėktuvo katastrofos.

„Boeing 737–800“ laikomas vienu saugiausių lėktuvų, o Kinijos aviacijos industrijoje – vienoje didžiausių pasaulyje – pastaraisiais metais būta palyginti nedaug nelaimingų atsitikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų