Rusija svarstys galimybę „Azov“ pulko karius iškeisti į V. Putino sąjungininką V. Medvedčuką

Rusija ketina svarstyti galimybę Ukrainos kovotojus iš „Azovstal“ gamyklos iškeisti į Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininką ir Ukrainos deputatą iš jau nebeegzistuojančios partijos „Opozicinė platforma – Už gyvybę“ Viktorą Medvedčuką.

Rusija svarstys galimybę „Azov“ pulko karius iškeisti į V. Putino dukters krikštatėvį V. Medvedčuką.<br>Lrytas.lt koliažas.
Rusija svarstys galimybę „Azov“ pulko karius iškeisti į V. Putino dukters krikštatėvį V. Medvedčuką.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2022, 8:44 PM, atnaujinta May 22, 2022, 3:27 PM

Apie tai pareiškė Rusijos valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto vadovas ir derybų delegacijos narys Leonidas Sluckis, kaip praneša Unian, remiantis Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

„Mes išnagrinėsime galimybę iškeisti „Azovo“ pulką į Viktorą Medvedčuką. Mes nesame Liberalų demokratų partija, o tie žmonės Maskvoje, kurie turi tokias galias“, – sakė L.Sluckis, atsakydamas į Rusijos naujienų agentūros „Interfax“ klausimą spaudos konferencijoje Donecke.

V. Medvedčukas įtariamas valstybės išdavyste. Iki Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios jis buvo laikomas namų arešto sąlygomis, tačiau Rusijos puolimo išvakarėse pasirodė informacija, kad V. Medvedčukas pabėgo.

Ukrainos saugumo tarnybos balandžio 12 d. pranešė sučiupusios garsų prokremlišką ukrainiečių oligarchą.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis buvo paskelbęs nuotrauką, kurioje matyti V.Medvedčukas susivėlusiais plaukais ir surakintomis rankomis, vilkintis Ukrainos kariuomenės uniformą. Kremlius iš pradžių suabejojo V.Putino bendražygio sulaikymu ir apkaltino Ukrainą klastotėmis.

67 metų verslo magnatas V.Medvedčukas, laikantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną vienu iš savo draugų, Ukrainoje vertinamas itin prieštaringai dėl savo ryšių su Maskva.

Vėliau pats Medvedčiukas kreipėsi į V.Putiną ir V.Zelenskį su prašymu iškeisti jį į Mariupolio gynėjus ir gyventojus, kurie tuo laiku negalėjo palikti karo zonos dėl nuolatinio Rusijos apšaudymo. Tada Maskva pasiūlymą atmetė.

Parengta pagal UNIAN inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.