Televizijos eteryje – svarbi užuomina iš V. Putino lūpų: liudija aiškų karo Ukrainoje pokytį

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tiesioginio eterio metu karą Ukrainoje pavadino ne sau įprastu išsireiškimu „specialioji operacija Ukrainoje“, bet „specialioji operacija Donbase“.

V. Putinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2022, 8:40 AM

Konferencijos metu Kaliningrado srities gubernatorius skundėsi dėl ekonominio nuosmukio regione dėl karo Ukrainoje.

Jam V.Putinas atsakė, kad „specialioji operacija Donbase“ su tuo neturi nieko bendra.

Rusijos pajėgos penktadienį toliau puolė Lysyčansko ir Severodonecko miestus Ukrainos rytiniame Luhansko regione, siekdamos atkirsti šią teritoriją nuo likusios Ukrainos dalies, pranešė regiono gubernatorius.

Luhansko gubernatorius Serhijus Haidajus naujienų agentūrai AP sakė, kad Rusijos pajėgos sutelkė dėmesį į greitkelį Lysyčanskas–Bachmutas.

Pranešama, kad Rusijos pajėgos po sėkmingo Ukrainos kontrpuolimo nuo gegužės 5 d. laiko gynybines pozicijas į šiaurę nuo Charkovo miesto ir surengė ribotas grobikiškas atakas, kad Rusijos pajėgos turėtų laiko užbaigti savo persidislokavimą atgal į Rusiją tinkama tvarka arba kad galėtų atvykti pastiprinimas Charkovo srities teritorijai ginti.

Reikšmingos Rusijos puolamosios operacijos apsiriboja Severodonecko sritimi. Rusijos pajėgos pasiekė nedidelių laimėjimų į šiaurę, vakarus ir pietus nuo miesto, ypač Popasnos apylinkėse, siekdamos perimti Severodonecko kontrolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.