J. Bidenas stiprina ryšius su Japonija ir pristato Azijos prekybos iniciatyvą

JAV prezidentas Joe Bidenas susitiko su Japonijos ministru pirmininku Fumio Kishida prieš pirmadienį pristatydamas daugiašalę prekybos iniciatyvą, kuria siekiama sustiprinti Amerikos strateginę galią Azijoje.

Joe Bidenas.<br>Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 8:26 AM

Atvykęs į Japoniją po trijų dienų vizito kitoje svarbioje JAV sąjungininkėje Pietų Korėjoje, J. Bidenas gyrė Tokiją kaip „svarbų pasaulio lyderį“, prisijungusį prie JAV vadovaujamo spaudimo Rusijai dėl karo prieš Ukrainą.

„JAV ir Japonijos aljansas jau seniai yra taikos ir klestėjimo Indijos ir Ramiojo vandenynų regione kertinis akmuo, o Jungtinės Valstijos tebėra visiškai įsipareigojusios ginti Japoniją“, – sakė J. Bidenas po pokalbio su F. Kishida.

„Šiandien ir ateityje iššūkius spręsime kartu“, – pridūrė JAV prezidentas.

JAV pareigūnai Japoniją ir Pietų Korėją apibūdina kaip Vašingtono atramos taškus prieš augančią Kinijos prekybinę ir karinę galią, taip pat kaip partneres Vakarų vadovaujamame aljanse, siekiančiame izoliuoti Rusiją dėl jos invazijos Ukrainoje.

Vašingtonas nori parodyti, kad Ukrainos krizė neatitraukė jo dėmesio nuo Azijos, ir Japonijos premjeras sveikino J. Bideno vizitą, surengtą tęsiantis karui.

„Jūsų vizitas į Japoniją tokiu metu rodo, kad Jungtinės Valstijos, kad ir kokia bebūtų padėtis, ir toliau stiprins savo dalyvavimą Indijos ir Ramiojo vandenynų regione“, – sakė Japonijos premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.