Rusijos regiono įstatymų leidėjai paragino V. Putiną išvesti kariuomenę iš Ukrainos

Du Rusijos Tolimųjų Rytų įstatymų leidėjai nuo Komunistų partijos penktadienį paragino prezidentą Vladimirą Putiną nutraukti Maskvos puolimą Ukrainoje, taip viešai parodydami retą nepritarimą.

V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2022, 6:24 PM

Nepaisant to, kad per tris mėnesius trukusią Rusijos karinę kampaniją Ukrainoje žuvo ir buvo sužeista tūkstančiai žmonių, V. Putiną iš esmės palaiko šalies politinės partijos ir vyriausybės pareigūnai.

Tačiau penktadienį Primorės krašto įstatymų leidžiamojo susirinkimo posėdyje kilo sąmyšis, kai vietos įstatymų leidėjas ir komunistų frakcijos narys perskaitė pareiškimą, raginantį Kremliaus vadovą išvesti Rusijos karius.

„Jei mūsų šalis nesustabdys karinės operacijos, mūsų šalyje bus dar daugiau našlaičių“, – vaizdo įraše užfiksuotą pareiškimą perskaitė įstatymų leidėjas Leonidas Vasiukevičius.

„Karinės operacijos metu žmonės tampa neįgalūs. Tai jauni žmonės, kurie labai reikalingi mūsų šaliai, – pridūrė jis. – Reikalaujame nedelsiant išvesti Rusijos karius“.

Jam skaitant kreipimąsi, keli įstatymų leidėjai ir regiono gubernatorius Olegas Kožemiako bandė jį nutildyti.

O. Kožemiako apkaltino L. Vasiukevičių „apjuodinus“ Rusijos kariuomenės reputaciją ir pavadino jį „išdaviku“.

L. Vasiukevičius sakė, kad pareiškimą pasirašė keturi komunistų frakcijos įstatymų leidėjai, tačiau du iš jų posėdžio metu išsižadėjo šio kreipimosi.

Posėdyje dalyvavusių įstatymų leidėjų dauguma balsavo už tai, kad L. Vasiukevičiui ir Genadijui Šulgai, kitam kreipimąsi palaikiusiam komunistų atstovui, būtų atimta teisė kalbėti penktadienio posėdyje.

Vietos komunistų frakcijos vadovas Anatolijus Dolgačiovas teigė, kad šis žingsnis nebuvo suderintas su partija, ir pažadėjo imtis „griežčiausių priemonių“.

Komunistų partijos lyderis veteranas Genadijus Ziuganovas viešai palaiko V. Putiną dėl Ukrainos.

Rusijos menininkai, žiniasklaidos atstovai ir keli verslo magnatai pasisakė prieš Kremliaus karą Ukrainoje, dėl kurio Maskvai buvo paskelbtos beprecedentės Vakarų sankcijos.

Tačiau praėjus trims karo mėnesiams, V. Putino vidiniame rate ar tarp aukščiausių pareigūnų vis dar nėra jokių žymesnių nepritarimo ženklų.

Rusija priėmė teisės aktus, pagal kuriuos už Rusijos kariuomenės diskreditavimą asmenys gali būti įkalinti iki 15 metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.