Donbase Rusijos kareiviai vos nenušovė savo generolo, bandžiusio juos priversti pereiti į puolimą

Donbase Rusijos ginkluotųjų pajėgų kareiviai vos nenušovė generolo, atvykusio priversti juos pradėti puolimą.

Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-30 13:15, atnaujinta 2022-05-30 13:19

Ukrainos pajėgų perimtame pokalbyje okupantas skundėsi, kad iš jo daugiau nei 600 žmonių brigados liko tik trečdalis, o likusieji žuvo arba buvo sužeisti.

„Rusijos kareiviai yra pasirengę nužudyti savo generolus, raginančius juos pereiti į puolimą. Donbase rusų kontraktininkai vos nenušovė generolo Valerijaus Solodčiuko ir jo sargybinių, atvykusių numalšinti riaušių ir priversti protestuojančius tęsti kovą. Tačiau kareiviai atsisakė vykdyti įsakymus. Be to, rusų generolas gėdingai pabėgo iš fronto linijos“, – sakoma pareiškime.

Britų žvalgybos duomenimis, Rusijos kariuomenė per daugiau nei tris mėnesius trukusį plataus masto karą Ukrainoje patyrė didelį viduriniosios ir jaunesniosios grandies karininkų nuostolį. Didelės dalies jaunosios kartos karininkų praradimas gali prisidėti prie vadovavimo problemų, taip pat lemti tolesnį Rusijos kariuomenės kovinės dvasios smukimą.

Neseniai SBU paskelbė dar vieną okupantų pranešimą. Pasak jo, Rusijos kareiviai, pasiųsti kovoti prieš Ukrainą, nori kuo greičiau grįžti namo. Tačiau vadai nepritaria tokioms okupantų nuotaikoms, todėl bando priversti juos pasilikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.