Pasirodė pranešimai, kad Ukrainoje sužeistas Donecko separatistų lyderis D. Pušilinas

Trečiadienį Ukrainos žiniasklaida, o vėliau du Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovai pareiškė, kad Limane sužeistas separatistinės Donecko Liaudies Respublikos (DLR) lyderis Denisas Pušilinas. Rusijos propagandinė žiniasklaida, neva remdamasi vadinamuoju „DLR sveikatos apsaugos ministerijos vadovu“ ir pačiu D.Pušilinu, neigia šiuos pranešimus.

D. Pušilinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Pušilinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-01 19:55, atnaujinta 2022-06-01 20:11

Birželio 1 d. Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka savo „Telegram“ kanale pranešė, kad „DLR“ lyderis D.Pušilinas ir Mariupolio okupacinės administracijos vadovas Konstantinas Ivaščenka Sankt Peterburgo gubernatoriui Aleksandrui Belovui vedė ekskursiją po Mariupolio dramos teatro griuvėsius. Jis taip pat paskelbė dvi nuotraukas iš įvykio vietos.

Beveik tuo pat metu leidinys „RIA Melitopol“ savo „Telegram“ kanale pranešė, kad, nepatvirtintais duomenimis, D.Pušilinas buvo sužeistas Limane, o visi nauji vaizdo įrašai, kurie dabar skelbiami su D.Pušilinu, yra seni – įrašyti anksčiau ir išleisti tiesioginiam eteriui.

Po kelių valandų, Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka patvirtino informaciją apie D.Pušilino sužeidimą.

Jis pareiškė, kad D.Pušilinas buvo sužeistas, kai „vežė okupuoto Limano gauleiterio atstovą“, o kartu su juo per artilerijos smūgį buvo sužeisti 72 Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo kovotojai.

D.Pušilino sužeidimą savo „Telegram“ kanale patvirtino ir kitas Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Viačeslavas Andrusivas.

„Patvirtinu, kad D.Pušilinas buvo sužeistas Limane. Gaila, kad jis buvo tik sužeistas“, – rašė jis.

Visgi nei A.Geraščenka, nei V.Andrusivas nepaetikė detalių apie „DLR“ lyderio sužeidimo pobūdį ir sunkumą.

Rusijos valstybinės žiniasklaidos atsakas

Tuo tarpu Rusijos valstybinė žiniasklaidos agentūra TASS savo „Telegram“ kanale su nuoroda į „DLR sveikatos apsaugos ministerijos vadovą“ rašė, kad šis „pareigūnas“ neturi jokios informacijos apie D.Pušilino sužeidimą.

Vėliau ši propagandos agentūra skelbė, kad D.Pušilinas pats paneigė informaciją apie savo sužeidimą, tačiau nepateikė jokios šį teiginį patvirtinančios nuotraukos ar vaizdo įrašo.

Kita Rusijos valstybinės žiniasklaidos agentūra RT citavo neva pačio D.Pušilino žodžius: „Viskas gerai. Sankt Peterburgo gubernatorius ir aš šiandien buvome Mariupolyje. Buvo pasirašyta Mariupolio ir Sankt Peterburgo dvynių sutartis su Aleksandru Dmitrijevičiumi. Mes jaučiamės gana gerai.“

Parengta pagal „Novoye Vremya“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.