JAV žvalgyba: V. Putinas gydomas nuo vėžio, buvo pasikėsinta į jo gyvybę

Gegužės pabaigoje JAV žvalgybos bendruomenei pateikus ketvirtąjį išsamų vertinimą, JAV prezidento Joe Bideno administracijoje intensyviai kalbama apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino sveikatą. Įslaptintoje JAV ataskaitoje teigiama, kad V.Putinas, atrodo, atsigavo po to, kai balandį buvo gydomas nuo paūmėjusio vėžio, savaitraščiui „Newsweek“ tvirtino trys su ataskaitomis susipažinę aukšto rango JAV žvalgybos atsotvai.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 12:20 PM, atnaujinta Jun 3, 2022, 12:30 PM

JAV žvalgybos vertinimai taip pat patvirtino, kad kovą buvo pasikėsinta į V.Putino gyvybę, teigė pareigūnai.

Aukšto rango pareigūnai, atstovaujantys trims skirtingoms žvalgybos agentūroms, yra susirūpinę, kad V.Putinas vis labiau paranojiškai siekia išlaikyti savo valdžią, o tokia padėtis lemia audringą ir nenuspėjamą eigą Ukrainoje. Tačiau, jų teigimu, tai taip pat mažina branduolinio karo perspektyvą.

„V.Putino valdžia yra stipri, bet nebe absoliuti, – sakė vienas iš pareigūnų, tiesiogiai susipažinęs su ataskaitomis. – Kremliaus viduje per jo valdymo laikotarpį dar niekada nebuvo taip intensyviai šurmuliuojama, visi jaučia, kad artėja pabaiga.“

Vis dėlto visi trys pareigūnai – vienas iš JAV nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuro, vienas – į pensiją išėjęs karinių oro pajėgų vyresnysis karininkas, o dar kitas – iš Gynybos žvalgybos agentūros – perspėja, kad dėl Rusijos lyderio izoliacijos JAV žvalgybai sunkiau tiksliai įvertinti V.Putino būklę ir sveikatą.

Parengta pagal „Newsweek“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.