V. Putinas: Rusija smogs naujiems taikiniams, jei Ukraina gaus ilgo nuotolio raketų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį perspėjo, kad Maskva smogs naujiems taikiniams, jei Vakarai tieks Ukrainai ilgojo nuotolio raketas, ir pareiškė, kad naujų ginklų tiekimas Kijevui tik „užtęs konfliktą“.

Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2022, 12:09 PM, atnaujinta Jun 5, 2022, 1:21 PM

Jei Kijevui bus tiekiamos ilgojo nuotolio raketos, „mes padarysime atitinkamas išvadas ir panaudosime savo ginkluotę... smogti taikiniams, į kuriuos anksčiau nesame smogę“, – Rusijos naujienų agentūros citavo V. Putiną, nenurodydamos, kokius taikinius jis turėjo galvoje.

Interviu, kurį sekmadienį vakare transliuos televizija „Rossija-1“, ištraukose V. Putinas nenurodo, į kokius tiksliai taikinius galėtų būti smogta ir koks būtų tikslus raketų nuotolis, į kurį Maskva reaguotų.

Tačiau jo komentarai nuskambėjo praėjus vos kelioms dienoms po to, kai JAV paskelbė tieksiančios Ukrainai daugkartinio paleidimo raketų sistemas „Himars“.

„Himars“ yra mobilus įrenginys, kuris vienu metu gali paleisti kelias tiksliai valdomas raketas iki 80 kilometrų atstumu.

Karo ekspertai teigia, kad „Himars“ sistemų veikimo nuotolis yra šiek tiek didesnis nei panašių Rusijos sistemų, o tai reiškia, kad Kijevo pajėgos galėtų smogti priešo artilerijai ir tuo pat metu likti nepasiekiamos Maskvai.

Vis dėlto JAV prezidentas Joe Bidenas atmetė galimybę aprūpinti Ukrainą sistemomis, kurios galėtų pasiekti Rusiją, nors Kijevas ne kartą reikalavo tokių ginklų.

V. Putinas teigė, kad Vašingtono Kijevui tiekiama ginkluotė nėra „nieko naujo“ ir kad Ukrainos pajėgos turi ginklų, „panašių į sovietų ar rusų gamybos sistemas“. Raketų veikimo nuotolis „priklauso ne nuo pačios sistemos, o nuo naudojamų raketų“, tęsė Rusijos vadovas.

„Iš to, ką šiandien žinome ir suprantame, tai yra sistemos, kuriose naudojamos 45–70 kilometrų veikimo nuotolio raketos“, – sakė jis.

V. Putinas sakė, kad vienintelis Vakarų, tiekiančių ginklus Ukrainai, tikslas – „kuo ilgiau užtęsti konfliktą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.