M. Podoliakas apie B. Johnsoną: „Pasauliui reikia tokių lyderių“

Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas teigiamai įvertino Didžiosios Britanijos parlamento balsavimą dėl pasitikėjimo šalies ministru pirmininku Borisu Johnsonu, praneša portalas „nv.ua“.

Mychailo Podoliakas.<br>„Twitter“ nuotr.
Mychailo Podoliakas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 1:04 PM, atnaujinta Jun 7, 2022, 3:40 PM

Pasak patarėjo, Ukraina vertina draugus, stojusius ginti laisvojo pasaulio nuo barbariško Rusijos įsiveržimo.

„Lyderystė – visada sunki našta. B. Johnsonas vienas iš pirmųjų suvokė visą Rusijos keliamą pavojų. Pasauliui reikia tokių lyderių. Didžioji Britanija – Didelė Ukrainos draugė. Didžiosios Britanijos karūna – demokratinio pasaulio skydas“, - parašė tviteryje M. Podoliakas.

Balsavimas dėl pasitikėjimo B. Johnsonu buvo surengtas pirmadienį. Jungtinės Karalystės premjerui grėsė atstatydinimas dėl jo darbuotojų vakarėlių Dauningo gatvėje per karantiną, įvestą dėl koronaviruso pandemijos. B. Johnsoną palaikė 211 parlamentarų, 148 balsavo prieš.

B. Johnsonas: Ukraina neturi būti spaudžiama sudaryti prastą taikos susitarimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neturi justi pasaulio galingųjų spaudimo sudaryti prastą taikos susitarimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas, kurį cituoja transliuotojas BBC.

Pasak B. Johnsono atstovo, premjeras antradienį per susitikimą su ministrų kabineto nariais pareiškė, kad prasti taikos susitarimai ilgai negyvuoja. „Jis teigė, kad pasaulis turi vengti bet kokios įvykių baigties, kuri rodytų, kad Putino agresija atsipirko“, – pridūrė atstovas.

Tame pačiame susitikime šalies užsienio reikalų sekretorė Liz Truss paskelbė, kad Londonas rengia tolesnes sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą.

Ukrainos vyriausybė yra pabrėžusi, kad nesutiks su jokiu taikos susitarimu, pagal kurį turės Rusijai atiduoti dalį savo teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.