Subyrėjo Bulgarijos valdančioji koalicija

Bulgarijai vėl gresia politinė suirutė: trečiadienį subyrėjo šalies valdančioji koalicija.

ITN vadovas Slavi Trifonovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
ITN vadovas Slavi Trifonovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 6:28 PM

Šioje Balkanų šalyje pernai vyko treji rinkimai ir tik po paskutiniųjų partijai PP pavyko suformuoti keturių partijų koaliciją. Tačiau trečiadienį iš jos pasitraukė jos jaunesnioji partnerė partija ITN. „Šiandien aš atšaukiu ITN ministrus ir padedu tašką šioje koalicijoje ir šioje agonijoje“, – teigė ITN vadovas Slavi Trifonovas.

Pasak S. Trifonovo, jo partija nesutiko su trečiadienį priimto peržiūrėto valstybės biudžeto sąlygomis ir apkaltino PP, esą partija veda šalį bankroto link ir nepasiekia rezultatų kovoje su korupcija. S. Trifonovas taip pat apkaltino PP, kad ji mėgina atšaukti Bulgarijos veto dėl Šiaurės Makedonijos stojimo į Europos Sąjungą (ES), taip nepaisydama Sofijos nacionalinių interesų.

Šalies premjeras Kirilas Petkovas iš PP savo ruožtu pareiškė, kad jo partija pasirengusi dirbti mažumos vyriausybėje, ir pridūrė, jog tai būtų „kur kas geriau, nei dirbti vyriausybėje, kuri yra spaudžiama“. Tačiau jis nurodė besitikįs, kad dar sulauks kai kurių ITN parlamentarų palaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.