Užsienio žiniasklaidos tyrimas: kodėl kelionėse į tualetą V. Putiną lydi pareigūnas su specialiu lagaminėliu?

Tarptautinių vizitų metu Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną lydi Rusijos federalinės apsaugos tarnybos (FSO) agentas, kurio darbas – surinkti jo šlapimą bei išmatas ir nugabenti į Maskvą, skelbia Prancūzijos leidinys „Paris Match“.

V. Putinas lankosi tualete Prancūzijoje.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
V. Putinas lankosi tualete Prancūzijoje.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-11 11:18, atnaujinta 2022-06-11 11:19

Manoma, kad šiais veiksmais stengiamasi nuslėpti informaciją apie galimas V.Putino ligas.

Žurnalo duomenimis, V.Putino išmatos buvo pargabentos į Rusiją, pavyzdžiui, 2019 m. spalį, kai jis lankėsi Saudo Arabijoje.

„Iš netiesioginių šaltinių Vidurio Rytuose sužinojome, kad ši delikati misija buvo atlikta prižiūrint FSO“, – rašo „Paris Match“.

Teigiama, kad „atsakingas“ pareigūnas turėjo V.Putino išmatas sudėti į šiam tikslui skirtus maišelius, kad neliktų jokių pėdsakų, ir pargabenti į Rusiją specialiame lagamine.

Kremliaus vadovo išmatos buvo surinktos ir 2017 m., kai jis lankėsi Prancūzijoje. Tad tokio pobūdžio operacijos atliekamos jau gana netrumpą laiką.

Tačiau FSO privalo pasirūpinti, kad apie tai žinantys ambasados darbuotojai niekam neatskleistų šios informacijos.

Balandžio mėnesį tiriamosios žurnalistikos kanalas „Proekt“ paskelbė tyrimą apie V. Putino sveikatą, po kurio paaiškėjo, jog jis reguliariai maudosi vonioje su elnių ragų milteliais ir turi asmeninę medikų komandą, lydinčią jį visose kelionėse.

Dažniausiais V.Putino palydovais išskiriami: otorinolaringologai Aleksejus Ščeglovas ir Igoris Jesakovas bei chirurgas Jevgenijus Selivanovas.

Per ketverius metus A.Ščeglovas į Sočį skrido 59 kartus ir su V. Putinu praleido 282 dienas. J.Selivanovas skrido 35 kartus ir su Rusijos prezidentu praleido 166 dienas. Pastarasis specializuojasi onkologijos srityje ir yra apgynęs disertaciją „Pagyvenusiųjų ir senų pacientų skydliaukės vėžio diagnozės ir chirurginio gydymo ypatumai“.

Vasarį naujienų portalas „Baza“ rašė, kad dėl „sustiprintų saugumo priemonių“ V.Putinui artimi asmenys keletą kartų per savaitę turi duoti išmatų mėginius. Leidinio duomenimis, dėl karantino apribojimų, nemaža dalis darbuotojų buvo priversti beveik visus metus gyventi karantino sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.