E. Macrono aljansas pirmauja parlamento rinkimuose, bet dauguma neaiški, rodo apklausos

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono centristų koalicija po pirmojo rinkimų turo gavo daugiausiai vietų parlamente, rodo rinkėjų apklausų rezultatai, tačiau, pasak analitikų, kol kas neaišku, ar ji užsitikrins daugumą.

Emmanuelis Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Emmanuelis Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2022, 11:37 PM

Keturios tyrimų kompanijos prognozuoja, kad jo aljansas „Ensemble“ („Kartu“) po birželio 19-ąją vyksiančio antrojo rinkimų turo laimės 225–310 mandatų, o naujoji kairiųjų koalicija liks antra – 150–220 vietų parlamente.

E. Macronas turėtų užsitikrinti bent 289 iš 577 Nacionalinės asamblėjos vietų, kad įgytų daugumą ir galėtų drąsiai veikti per savo antrąją penkerių metų kadenciją.

Pirmojo turo rinkėjų apklausos parodė, kad abi politinės grupės surinko maždaug po 25–26 proc. balsų, o rinkėjų aktyvumas siekė 52–53 procentus.

E. Macronui prezidento rinkimų antrajame ture pralaimėjusios Marine Le Pen vadovaujami kraštutiniai dešinieji per pirmąjį rinkimų turą sulaukė apie 19 proc. rinkėjų palaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.