Prieš G7 susitikimą Vokietija įvedė laikiną sienų kontrolę

Likus beveik dviem savaitėms iki G7 viršūnių susitikimo Elmau pilyje Bavarijoje, prie visų Vokietijos sienų su kaimyninėmis šalimis pradėta laikina kontrolė. Šios priemonės, Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, imtasi dėl padidėjusių saugumo reikalavimų, susijusių su viršūnių konferencija. Pareigūnai stengiasi, kad ribojimai būtų kuo mažesni, pirmadienį sakė federalinės policijos atstovas.

Prieš G7 susitikimą Vokietija įvedė laikiną sienų kontrolę.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Prieš G7 susitikimą Vokietija įvedė laikiną sienų kontrolę.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 12:47 PM

Priemonė padės užtikrinti gyventojų saugumą, taip pat taikią planuojamų demonstracijų eigą. Tikimasi, kad patikros pasienyje neleis patekti į Vokietiją galimiems smurtautojams iš užsienio.

Pasienio kontrolė bus taikoma iki liepos 3 dienos, priklausomai nuo situacijos pasienyje. Ji laiko vietos ir atžvilgiu bus vykdoma lanksčiai. Patikra bus atliekama ne tik keliuose, bet ir traukiniuose bei pėsčiųjų maršrutuose. „Taupant laiką, prašome keliautojų būti pasiruošus dokumentus“, – sakė atstovas.

Elmau pilyje G7 šalių lyderiai susitiks birželio 26–28 dienomis. Konferencijos dienomis laukiama demonstracijų su tūkstančiais dalyvių. G7 grupei priklauso Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Italija, JAV, Kanada ir Japonija.

Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Hermmannas pasveikino laikiną pasienio kontrolės įvedimą. Anot jo, vidaus sienų kontrolė jau pasiteisino vykstant G7 viršūnių konferencijai 2015-aisiais. „Pasaulio politinė situacija, lyginant su padėtimi tuomet, yra dar sudėtingesnė. Turime daryti viską, kad išvengtume riaušininkų“, – sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting