D. Trumpas: riaušių JAV Kapitolijuje tyrimas yra „pasityčiojimas iš teisingumo“

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pasmerkė Kongreso tyrimą dėl jo šalininkų riaušių JAV Kapitolijuje praėjusiais metais kaip „pasityčiojimą iš teisingumo“.

Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2022, 7:40 AM

Savo 12 puslapių laiške D. Trumpas pabrėžė, kad užuot sutelkę dėmesį į svarbesnes šalies problemas, valdantieji demokratai surengė „teismo inscenizaciją, besitikėdami atitraukti amerikiečių dėmesį nuo jų patiriamo didžiulio skausmo“.

„Tiesa yra ta, kad amerikiečiai masiškai plūdo į Vašingtoną... 2021 metų sausio 6 dieną, kad pareikalautų savo išrinktų pareigūnų atsakomybės už akivaizdžius nusikalstamos veiklos požymius per rinkimus“, – teigė D. Trumpas.

„Demokratai sukūrė sausio 6-osios naratyvą, kad atitrauktų dėmesį nuo daug didesnės ir svarbesnės tiesos, kad 2020 metų rinkimai buvo suklastoti ir pavogti“, – pridūrė buvęs valstybės vadovas, kuriam antradienį sukanka 76 metai.

Tuo metu D. Trumpo paskirtas buvęs generalinis prokuroras Billas Barras, duodamas parodymus Kongresui iš anksto įrašytu vaizdo įrašu, pareiškė, kad jo tuometis viršininkas nesidomėjo faktais, paneigiančiais jo nepagrįstus teiginius.

„Buvau demoralizuotas, nes pagalvojau... kad jis atitrūko nuo tikrovės, jei tikrai tiki šiais dalykais“, – sakė B. Barras riaušes tiriančiam Atstovų Rūmų komitetui.

„Kai sakydavau jam, kokie absurdiški yra kai kurie iš šių kaltinimų, niekada nemačiau jokių požymių, kad jis domėtųsi tikrais faktais“, – pridūrė respublikonas.

Birželį Kongreso komitetas iš viso surengs šešis posėdžius, kuriuose išdėstys savo argumentus, kad riaušės Vašingtone buvo D. Trumpo ir jo aplinkos sąmokslo neprileisti prie valdžios 2020 metų prezidento rinkimus laimėjusio Joe Bideno kulminacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.