E. Macronas vyksta į Rumuniją ir Moldovą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį išvyks į kelionę po Ukrainos kaimynines šalis – Rumuniją ir Moldovą.

E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2022, 7:49 AM

Eliziejaus rūmai pranešė, kad E. Macronas pirmiausia vyks į Rumuniją, o trečiadienį – į Moldovą. Abu vizitai susiję su Rusijos invazijos į Ukrainą keliama grėsme.

Taip pat bus aptarti Ukrainos, Moldovos ir Sakartvelo paraiškos dėl narystės Europos Sąjungoje.

Birželio 23–24 dienomis vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime ES valstybės narės turi priimti poziciją dėl šių trijų šalių kandidatavimo statuso.

E. Macronas aplankys Prancūzijos karius Kogalniceanu karinėje bazėje Rumunijoje ir ten susitiks su šalies prezidentu Klausu Iohannisu.

Vėliau prezidentės Maios Sandu kvietimu jis lankysis Moldovoje. Gegužės mėnesį, kelionės į Paryžių metu, M. Sandu kreipėsi į E. Macroną prašydama paremti jos šalies pastangas įstoti į ES.

Gegužės pradžioje E. Macronas pasiūlė sukurti sustiprinto ES bendradarbiavimo su valstybėmis, kurių įstojimas į bloką artimiausiu metu nėra realus, formą. Eliziejaus rūmai pareiškė, kad tai taip pat bus diskusijų tema.

Prezidentūra nepatvirtino pranešimų, kad E. Macronas trečiadienį kartu su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu ir Italijos ministru pirmininku Mario Draghiu vyks į Kyjivą, tačiau teigė, kad E. Macronas planuoja vykti į Ukrainą tam tinkamu laiku. Nagrinėjamos įvairios galimybės, tačiau kol kas nieko nenuspręsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.