Lietuva – tik pradžia: Rusijos Dūma gali svarstyti Estijos ir Latvijos nepriklausomybės pripažinimo atšaukimą

Rusijos Valstybės Dūma, šiuo metu svarstanti Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo atšaukimą, vėliau galėtų atšaukti ir Estijos, Latvijos bei Ukrainos nepriklausomybės pripažinimą, antradienį pranešė naujienų svetainė Gazeta.ru, remdamasi Dūmos deputatu Jevgenijumi Fiodorovu.

 V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2022, 2:59 PM, atnaujinta Jun 14, 2022, 4:13 PM

„Yra virtinė priežasčių, kodėl Lietuva turėtų būti pirmoji šiame sąraše. Kai mechanizmas bus sukurtas, taip pat galėsime jį naudoti dėl kitų NATO teritorijų. Ir ne tik NATO. Ukraina, pavyzdžiui, taip pat neteisėtai paliko Sovietų Sąjungą“, – propagandiniam kanalui „Sputnik Latvija“ sakė J. Fiodorovas, priklausantis partijai „Vieningoji Rusija“.

Anot jo, nuo Lietuvos pradėta todėl, kad joje yra „konkreti teritorinė problema“, susijusi su 1990 metų įstatymu „Dėl procedūros klausimams, kylantiems respublikoms pasitraukiant iš SSRS, spręsti“.

J. Fiodorovas paminėjo Vilnių, Klaipėdą, Ignalinos atominę elektrinę ir taip pat pareiškė, kad Lietuva yra „NATO vartai Pabaltijyje“, „pavojingesnė Rusijos Federacijai dėl... Kaliningrado srities ir priešpriešos su NATO ir JAV“.

„Mes, kaip teisinė Sovietų Sąjungos įpėdinė, turime teisę apibrėžti juos kaip konfliktinius, ginčytinus. Tai taikoma ne visoms teritorijoms. Jei šalys nekelia grėsmės, su jomis nieko nekeisime – kaip ir anksčiau bus taika ir draugystė“, – sakė J. Fiodorovas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis J. Fiodorovo iniciatyvą yra pavadinęs tiesiogine grėsme Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.