Jungtinė Karalystė paskelbė sankcijas rusų ortodoksų patriarchui Kirilui

Jungtinė Karalystė ketvirtadienį paskelbė sankcijas Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovui patriarchui Kirilui „už tai, kad jis remia ir pritaria“ prezidento Vladimiro Putino invazijai į Ukrainą.

 \Jungtinė Karalystė paskelbė sankcijas rusų ortodoksų patriarchui Kirilui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 \Jungtinė Karalystė paskelbė sankcijas rusų ortodoksų patriarchui Kirilui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 2:02 PM, atnaujinta Jun 16, 2022, 3:04 PM

Užsienio reikalų ministerija apie tai pranešė praėjus dviem savaitėms po to, kai, Vengrijai paprieštaravus, Europos Sąjungos šalys nusprendė neįtraukti įtakingo 75 metų dvasininko į savo naujausią sankcijų sąrašą.

Į JK sankcijų sąrašą taip pat įtraukta Rusijos vaikų teisių komisarė Marija Lvova-Belova, kuri, kaip įtariama, prižiūrėjo priverstinį maždaug 2 000 ukrainiečių vaikų įvaikinimą Rusijoje.

„Šiandien mes taikomės į Putino karo kurstytojus ir vykdytojus, kurie atnešė neapsakomas kančias Ukrainai, įskaitant priverstinį vaikų perkėlimą ir įvaikinimą“, – sakė užsienio reikalų sekretorė Liz Truss.

„Mes nesiliausime ginti laisvę ir demokratiją ir toliau darysime spaudimą Putinui, kol Ukrainai pavyks“ laimėti, sakoma jos pareiškime.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčia savo ruožtu atmetė sankcijas patriarchui Kirilui pavadindama jas „absurdiškomis“.

„Bandymai kuo nors įbauginti Rusijos Bažnyčios vadovą arba priversti jį atsisakyti savo pažiūrų yra beprasmiški, absurdiški ir neperspektyvūs“, – platformoje „Telegram“ pareiškė bažnyčios atstovas Vladimiras Legoida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.