Graikų gelbėtojai Egėjo jūroje išgelbėjo per 100 migrantų

Egėjo jūroje netoli Mikono salos ankstų sekmadienio rytą buvo išgelbėta daugiau kaip 100 migrantų, o dar keturi laikomi dingusiais, pranešė Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Graikijos gelbėtojai.<br>Imago-images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Graikijos gelbėtojai.<br>Imago-images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2022, 3:33 PM

„Nuo vėlyvo šeštadienio už dviejų mylių į pietus nuo Delo salos vyksta didelio masto migrantų gelbėjimo operacija. Kol kas buvo išgelbėti 108 migrantai ir, kaip pasakoja išgelbėtieji, keturi žmonės yra dingę“, – rašoma tarnybos paskelbtame pranešime.

Tarp išgelbėtųjų yra 24 moterys ir 21 vaikas. Trys žmonės buvo nuvežti į Mikono salos sveikatos priežiūros centrą.

Vienas pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnas naujienų agentūrai AFP papasakojo, kad uosto policija gavo nelaimės šauksmą ir nusiuntė tris pakrančių apsaugos tarnybos laivus bei vieną vilkiką, kad padėtų iš Turkijos plaukiančiam įstrigusiam laivui.

Tarnybos pranešime nurodoma, kad vilkikas pasiekė laivą, kuriuo plaukė migrantai, bet negalėjo jo nutempti į saugią vietą, nes jis leido vandenį ir pūtė stiprus vėjas.

Pasitelkus kitus atsiųstus laivus, migrantai buvo iš pradžių perkelti į šalia esančią uolėtą salelę, o ankstų sekmadienio rytą buvo nuplukdyti į Mikono salą.

Paieškos ir gelbėjimo operacija tęsiama.

Graikijos migracijos ministras Notis Mitarachis tviteryje anksčiau parašė, kad dingo aštuoni migrantai, o 104 buvo išgelbėti.

Jis taip pat paragino Turkiją dėti daugiau pastangų siekiant apsaugoti žmonių gyvybes ir išnaikinti žmonių kontrabandos tinklus.

Gegužę Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba pareiškė per vieną dieną užkirtusi kelią maždaug 600 migrantų atvykimui iš kaimyninės Turkijos per Egėjo jūrą. Tai buvo didžiausio skaičiaus migrantų nesėkmingas bandymas patekti į šalį šiais metais.

Agentūros AFP šaltiniai migracijos ministerijoje pareiškė, jog migracijos srautai į Graikijos salas per keturis šių metų mėnesius buvo beveik 30 proc. didesni negu tuo pat laikotarpiu pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.