Aktorius B. Stilleris lankėsi Ukrainoje per Pasaulinę pabėgėlių dieną

JAV aktorius Benas Stilleris, atvykęs į Lenkiją ir Ukrainą, kur susitiko su žmonėmis, nukentėjusiais nuo karo su Rusija, sakė, kad „siekti saugumo yra žmogaus teisė ir ji turi būti užtikrinta kiekvienam“.

Benas Stilleris.<br>AP/Scanpix nuotr.
Benas Stilleris.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 6:52 PM

56 metų aktorius šeštadienį atvyko į Lenkiją ir buvo nufotografuotas dideliame pietrytiniame Žešuvo mieste, esančiame netoli sienos, kalbantis su pagalbos darbuotojais sandėlyje.

B. Stilleris, kuris yra ilgametis Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biuro (UNHCR) – JT pabėgėlių agentūros – geros valios ambasadorius, pirmadienį, Pasaulinę pabėgėlių dieną, jau lankėsi Ukrainoje.

Savo „Instagram“ paskyroje paskelbtame vaizdo įraše B. Stilleris sakė: „Aš esu Benas Stilleris ir dabar esu Ukrainoje. Susitinku su žmonėmis, kuriuos paveikė karas, ir klausausi, kaip jis pakeitė jų gyvenimus. Karas ir smurtas žlugdo žmones visame pasaulyje. Niekas nesirenka bėgti iš savo namų. Ieškoti saugumo yra žmogaus teisė ir ji turi būti užtikrinta kiekvienam“.

Filmų „Zūlanderis“ ir „Naktis muziejuje“ aktorius pradėjo dirbti su UNHCR 2016 metais ir kartu su šia organizacija keliavo susitikti su pabėgėliais Vokietijoje, Jordanijoje, Gvatemaloje ir Libane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.