ES įtraukė į „juoduosius sąrašus“ Vakarų Afrikos džihadistų lyderius

Europos Sąjunga pirmadienį įtraukė į teroristų sąrašus tris Vakarų Afrikoje veikiančio džihadistų judėjimo, siejamo su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, lyderius.

Ursula von der Leyen.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Ursula von der Leyen.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 6:48 PM

„Judėjimo islamui ir musulmonams remti“ (JNIM) lyderiams Sidanui Ag-Hittai bei Salemui ould Breihmattui, taip pat šios grupuotės atšakos Burkina Fase „Ansar ul Islam“ lyderiui Jafarui Dicko uždrausta atvykti į Bendrijos šalis, taip pat įšaldytas visas ES esantis jų turtas.

„Ši grupuotė ir asmenys, kuriems paskelbtos sankcijos, yra atsakingi už keletą teroristinių išpuolių, įskaitant atakas prieš civilius, Jungtinių Tautų taikos palaikymo misiją Malyje ir gynybos bei saugumo pajėgas Burkina Fase“, – nurodė ES.

„Jų veikla prisideda prie terorizmo grėsmės plitimo Vakarų Afrikoje ir kelia rimtą bei nuolatinį pavojų ES ir regioniniam bei tarptautiniam stabilumui“, – rašoma išplatintame pranešime.

Į ES „juoduosius sąrašus“ dėl ryšių su „al Qaeda“ ir džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ įtraukta iš viso 13 asmenų ir keturios grupuotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.