Smarkiai daugėja migrantų bandymų iš Prancūzijos patekti į JK

Pirmąjį šių metų pusmetį 68 proc. padaugėjo migrantų, siekiančių kirsti Lamanšo sąsiaurį ir iš Prancūzijos patekti į Jungtinę Karalystę, pirmadienį paskelbė prancūzų Vidaus reikalų ministerija.

Nelegalūs migrantai bando patekti į Jungtinę Karalystę.<br>SWNS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Nelegalūs migrantai bando patekti į Jungtinę Karalystę.<br>SWNS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 4:23 PM

Nuo sausio 1-osios iki birželio 13-osios užfiksuoti 777 bandymai kirsti Lamanšą, susiję su 20 132 žmonėmis. Tai 68 proc. daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, naujienų agentūrai AFP nurodė ministerija.

Ji pabrėžė, kad prancūzų saugumo pajėgos užkirto kelią daugumai tokių bandymų – 61,39 proc. pirmąjį šių metų pusmetį. Tai 4,2 proc. daugiau nei pernai.

Visų 2021 metų skaičiai buvo rekordiniai, bet naujausia statistika rodo, kad šiemet skaičiai gali būti dar didesni, jei dabartinės tendencijos tęsis. Palankesniais vasaros orais migrantų bandymų kirsti Lamanšą paprastai būna daugiau.

2021-aisiais į JK iš Prancūzijos bandė patekti maždaug 52 tūkst. žmonių ir 28 tūkst. migrantų tai pavyko, nurodė prancūzų pareigūnai.

Pranešimas pasirodė JK stengiantis griežtinti savo politiką atvykėlių atžvilgiu.

Londonas ne kartą kaltino Prancūziją nepakankamai stengiantis stabdyti migrantus, bet Paryžius kaltinimus neigia. Šis ginčas dar labiau padidino įtampą po „Brexito“.

Pagal itin prieštaringai vertinamą politiką JK planuoja nelegalius migrantus, taip pat ir kertančius Lamanšo sąsiaurį, deportuoti į Ruandą pagal susitarimą su šia Afrikos šalimi.

Tačiau pirmasis toks skrydis praėjusią savaitę buvo atšauktas paskutinę minutę įsikišus Strasbūre įsikūrusiam Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.