J. Kaczyńskis traukiasi iš Lenkijos vyriausybės

Jarosławas Kaczyńskis traukiasi iš Lenkijos vyriausybės. Jo įpėdiniu vicepremjero poste turėtų tapti gynybos ministras Mariuszas Błaszczakas. Tai naujienų agentūrai PAP pranešė pats Teisės ir teisingumo partijos (TTP) pirmininkas.

​Jarosławas Kaczyńskis.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
​Jarosławas Kaczyńskis.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2022, 10:20 AM

„Jau nebesu vyriausybėje. Premjeras Mateuszas Morawieckis ir, kiek žinau, prezidentas Andrzejus Duda priėmė mano atsistatydinimą“, – sakė J. Kaczyńskis.

TTP lyderis pridūrė, kad jo įpėdiniu vicepremjero poste taps Nacionalinės gynybos ministerijos vadovas M. Błaszczakas. „Tai visai suprantamas sprendimas. Vyksta karas, o jis yra gynybos ministras, tad dabartinėje situacijoje toks pareigų sujungimas turi labai daug privalumų“, – teigė J. Kaczyńskis.

Apie J. Kaczyńskio pasitraukimą iš vyriausybės buvo kalbama jau kurį laiką. „Nenoriu būti vicepremjeras, kuris daugiausia dėmesio skiria partinei veiklai, todėl visai netrukus aš atsistatydinsiu iš pareigų vyriausybėje“, – sakė jis birželio 10 d.

Antradienį J. Kaczyńskis pareiškė: „Mielai sulaukčiau (eidamas pareigas) karo pabaigos, bet atrodo, kad jis ilgai truks“.

Jis žada dabar daugiausia pastangų skirti politinei veiklai ir partijos pasirengimui artėjantiems parlamento rinkimams.

J. Kaczyńskis buvo paskirtas vicepremjeru 2020 metų spalio 6 d. Jis vadovavo Ministrų Tarybos Nacionalinio saugumo ir gynybos reikalų komitetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.