Per dvejus papildomus JK parlamento rinkimus B. Johnsono toriai sutriuškinti

Kritikuojamas Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas penktadienį patyrė du triuškinančius pralaimėjimus papildomuose parlamento rinkimuose, įskaitant vietą per balsavimą Anglijos pietvakariuose, kur jo valdantieji konservatoriai laimėdavo daugiau nei šimtmetį.

Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2022, 8:38 AM

Toriai prarado mandatus Tivertone ir Honitone, pralaimėję centristams Liberalų demokratams, o pagrindinė opozicinė Leiboristų partija susigrąžino Veikfildo apygardą šiaurės Anglijoje – šie stulbinantys dvigubi rezultatai sukels naują spaudimą B. Johnsonui. Balsavimas surengtas ketvirtadienį, abiems torių parlamentarams atsistatydinus pastaraisiais mėnesiais. Tivertono ir Honitono buvęs įstatymų leidėjas Neilas Parishas pasitraukė prisipažinęs, kad Bendruomenių rūmuose žiūrėjo pornografiją savo telefone, o Imranas Ahmadas Khanas iš Veikfildo buvo įkalintas už seksualinį paauglio prievartavimą.

Papildomi rinkimai taip pat vyko po kelis mėnesius trukusių skandalų ir nesėkmių, smarkiai pakirtusių B. Johnsono ir jo partijos populiarumą, ir praėjus vos kelioms savaitėms, kai jis vos išgyveno savo paties įstatymų leidėjų bandymą nuversti jį iš torių lyderio ir ministro pirmininko pareigų.

Konservatoriams buvo prognozuotas pralaimėjimas per abejus papildomus rinkimus, tačiau ketvirtadienį viešėdamas Ruandoje, kur dalyvavo Sandraugos viršūnių susitikime, B. Johnsonas pažadėjo neatsistatydinti, jei tai įvyktų. Nepaisant to, po šių pralaimėjimų neabejotinai atsinaujins raginimai lyderiui atsistatydinti.

Po vizito Ruandoje B. Johnsonas vyksta į Vokietiją ir Ispaniją į Didžiojo septyneto (G7) ir NATO viršūnių susitikimus, į Didžiąją Britaniją turi grįžti tik kitos savaitės pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.