Meksikoje nužudyto žurnalisto duktė mirė nuo sužalojimų

Žurnalisto, šią savaitę nužudyto Meksikoje, duktė penktadienį taip pat mirė nuo sužalojimų, patirtų per išpuolį, nusinešusį jos tėvo gyvybę, pranešė reporterio šeima.

Meksikoje nužudyto žurnalisto duktė mirė nuo sužalojimų.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Meksikoje nužudyto žurnalisto duktė mirė nuo sužalojimų.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2022, 1:22 PM

23 metų Cinthya de la Cruz Martinez mirė Tamaulipaso valstijos sostinės Siudad Viktorijos ligoninėje, žurnalistams sakė vienas giminaitis.

Mergina buvo pašauta trečiadienį kartu su savo tėvu – 48 metų Antonio de la Cruzu – kai jie išėję iš savo namų Siudad viktorijoje buvo užpulti motociklu atvažiavusių dviejų vyrų.

A. de la Cruzas, dirbęs laikraštyje „Expreso“, savo įrašuose socialinėje žiniasklaidoje dažnai smerkdavo įtariamus politikų korupcijos atvejus.

Jis taip pat buvo politinės partijos „Movimiento Ciudadano“ („Piliečių judėjimas“) atstovas.

A. de la Cruzas yra jau 12-as šiais metais Meksikoje nužudytas žurnalistas. 2022-ieji gali tapti vienais kruviniausių metų žiniasklaidai Meksikoje, nurodė žiniasklaidos laisvės grupės.

Nuo 2000-ųjų Meksikoje nužudyta per 150 žurnalistų. Tai viena pavojingiausių pasaulio valstybių žurnalistams, be to, joje nuteisiama tik už labai nedaug tokių nusikaltimų.

Aukomis dažnai tampa vietos žiniasklaidos priemonių reporteriai su narkotikų karteliais susijusio smurto krečiamose valstijose.

Po virtinės pastarojo meto nužudymų Jungtinės Valstijos ir Europos Parlamentas paragino Meksiką užtikrinti adekvačią žurnalistų apsaugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.