J. Bidenas bandė neprarasti optimizmo savo Nepriklausomybės dienos kalboje

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį bandė neprarasti optimizmo ir nuteikti vienybei, sakydamas kalbą Nepriklausomybės dienos, kurią aptemdė masinės šaudynės per šventinį paradą Čikagos priemiestyje, proga.

Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-05 10:16, atnaujinta 2022-07-05 16:44

Baltuosiuose rūmuose kalbėdamas kariškių šeimoms skirtame renginyje J. Bidenas sakė esąs įsitikinęs, kad Amerika sugebės išgyventi laikus, kurie, kaip jis pripažino, yra „neramūs“.

„Ekonomika auga, bet ne be skausmo. Į laisvę yra kėsinamasi ir čia, ir užsienyje“, – sakė J. Bidenas.

„Pastarosiomis dienomis atsirado priežasčių manyti, kad ši šalis žengia atgal, kad laisvė yra sumažėjusi, kad teisės, kurios, kaip manėme, yra saugomos, nebėra saugomos“, – kalbėjo jis.

J. Bidenas turėjo galvoje virtinę Aukščiausiojo Teismo sprendimų, kuriais buvo panaikinta 50 metų galiojanti federalinė teisė į abortus, sušvelninti reikalavimai ginklus viešose vietose norintiems nešioti žmonėms ir apribotos vyriausybės galimybės kovoti su klimato kaita.

„Žinau, kad tai gali varginti ir kelti nerimą, bet šį vakarą noriu, kad žinotumėte, jog visa tai įveiksime“, – pridūrė jis.

Savo kalboje J. Bidenas tik užsiminė apie ryte vykusias šaudynes Ilinojaus valstijos mieste Hailand Parke, kur šaulys nužudė šešis žmones ir dar tris dešimtis sužeidė, pradėjęs pliekti iš galingo šautuvo į Liepos 4-osios parado dalyvius.

Ankstesniame pareiškime jis pasmerkė šį „beprasmišką“ smurto aktą ir pažadėjo toliau kovoti su, pasak jo, ginkluoto smurto epidemija Amerikoje.

Nevyriausybinės organizacijos „Gun Violence Archive“ duomenimis, nuo šių metų pradžios Jungtinėse Valstijose įvyko jau 311 masinių šaudynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.