Iš B. Johnsono vyriausybės pasitraukė dar penki jaunesnieji ministrai Žada toliau dirbti ministro pirmininko poste

Iš Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Boriso Johnsono vyriausybės trečiadienį pasitraukus dar penkiems jaunesniesiems ministrams, nuo antradienio vakaro atsistatydinusių konservatorių parlamentarų skaičius išaugo iki 27.

Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2022, 10:38 AM, atnaujinta Jul 6, 2022, 5:40 PM

„Sąžiningai privalome paprašyti, kad partijos ir šalies labui pasitrauktumėte“, – sakoma trečiadienį atsistatydinusių penkių jaunesniųjų ministrų laiške ministrui pirmininkui.

Laiškas pasirodė didėjant konservatorių, raginančių B. Johnsoną atsistatydinti, būriui.

Anksčiau trečiadienį per savaitinį ministro pirmininko atsakinėjimą į klausimus Bendruomenių Rūmuose dėl išlikimo poste kovojantis B. Johnsonas pareiškė nesitrauksiantis.

Žada toliau dirbti ministro pirmininko poste

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas trečiadienį pažadėjo toliau dirbti šiame poste, nors per 24 pastarąsias valandas iš vyriausybės atsistatydino keliolika parlamentarų, įskaitant du svarbius sekretorius.

„Ministro pirmininko darbas sunkiomis aplinkybėmis, kai duotas didžiulis mandatas, yra tęsti ir būtent tai darysiu“, – per savaitinį ministro pirmininko atsakinėjimą į klausimus Bendruomenių Rūmuose pareiškė B. Johnsonas, jau praėjusį mėnesį vos atlaikęs balsavimą dėl nepasitikėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.