S. Lavrovas atvyko į Balį G20 deryboms, per kurias didžiausias dėmesys bus skiriamas karui Ukrainoje

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį atvyko į Balį į Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausio lygio diplomatų susitikimą, kurį, kaip manoma, nustelbs Rusijos invazija į Ukrainą ir gresianti pasaulinė maisto krizė.

Sergejus Lavrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sergejus Lavrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 10:44 AM

Tikimasi, kad susitikime, kuris prasidės penktadienį, dalyvaus aukščiausi diplomatai iš visų G20 šalių narių, įskaitant JAV valstybės sekretorių Antony Blinkeną ir Kinijos kolegą Wang Yi. Ketvirtadienį S. Lavrovas turi surengti dvišales derybas su Wang Yi, sakė šaltinis Kinijos ambasadoje Džakartoje.

Ekspertai teigė, kad vienas svarbiausių dalykų per susitikimą gali būti nesutarimai dėl S. Lavrovo dalyvavimo. Rusijos invazija paskatino Vakarų sankcijas ir pastangas nušalinti Rusiją. Daugelis tų Vakarų šalių taip pat teikia paramą Ukrainai, kuri dabar jau daugiau nei keturis mėnesius atsilaiko prieš Rusijos invaziją.

„Tikėtina, kad dėl S. Lavrovo kils drama, bet jei Indonezija galėtų palenkti Rusiją į taiką (su Ukraina), manau, tai verta“, – sakė Jenderal Soedirman universiteto tarptautinių santykių dėstytojas Agusas Haryanto.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo mėgino tarpininkauti Rusijai ir Ukrainai, praėjusią savaitę apsilankęs abiejose šalyse per kelionę, kurią pats apibūdino kaip taikos misiją. Praėjusį mėnesį jis perspėjo, kad pasaulinė maisto krizė, sukelta Rusijos invazijos į Ukrainą, įstums žmones besivystančiose ir neturtingose ​​šalyse į „ypatingo skurdo ir bado bedugnę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?