Britų žvalgyba: V. Putinas puolimui Ukrainoje traukia šeštojo dešimtmečio įrangą

Rusija perskirsto rezervines pajėgas iš visos šalies ir perkelia jas į Ukrainą būsimoms puolamosioms operacijoms. Dauguma naujų pėstininkų dalinių dislokuojami su šarvuočiais MT-LB, kurie bus naudojami po ilgalaikio sandėliavimo kaip pagrindinė transporto priemonė.

AP/Scanpix nuotr.
AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2022, 9:45 AM

Tokią informacija pateikė Jungtinė Karalystės gynybos ministerija socialiniame tinkle „Twitter“.

Santraukoje teigiama, kad MT-LB anksčiau buvo naudojami kaip pagalbinė technika, o Rusija ilgą laiką manė, kad jie netinkami daugeliui priešakinių pėstininkų gabenimo užduočių. XX a. šeštajame dešimtmetyje sukurti kaip artilerijos vilkikai, jie turi labai ribotą šarvuotumą, o apsaugai įrengtas tik kulkosvaidis.

Dauguma Rusijos pirmojo ešelono šturmo dalinių vasario mėn. buvo aprūpinti pėstininkų kovos mašinomis BMP-2 su iki 33 mm storio šarvais, kuriose sumontuota galinga 30 mm automatinė patranka ir prieštankinių raketų paleidimo įrenginys, sakoma ataskaitoje.

„Nepaisant prezidento V. Putino 2022 m. liepos 7 d. pareiškimo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos „net nepradėjo“ savo operacijų Ukrainoje, daugelis jų pastiprinimų yra tos grupės, dislokuotos su pasenusia ar netinkama įranga“, – teigė JK gynybos ministerija.

Priminsime, kad britų žvalgybos duomenimis, Rusijos pajėgos rengiasi pradėti naujas puolamąsias operacijas Donecko srityje. Artimiausias Rusijos taktinis taikinys bus Severskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.