Šiaurės Korėja, įtariama, paleido salvinės raketų ugnies sistemų sviedinių

Šiaurės Korėja sekmadienį paleido sviedinių iš, kaip spėjama, salvinės raketų ugnies sistemų, surengusi dar vieną provokaciją, kuria siekia didinti įtampą regione, pranešė Seulas.

Pietų Korėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pietų Korėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2022, 4:57 PM

Pietų Korėjos kariuomenė užfiksavo, kaip įtariama, Šiaurės Korėjos artilerijos paleistų sviedinių „skrydžio trajektorijas“, nurodė Pietų Korėjos jungtinis štabas.

„Mūsų kariuomenė šiandien nuo maždaug 18 val. 21 min. iki 18 val. 37 min. (12 val. 37 min. Lietuvos laiku) pastebėjo, kaip įtariama, Šiaurės Korėjos salvinės raketų ugnies sistemų sviedinių skrydžio trajektorijas“, – rašoma jungtinio štabo pranešime reporteriams.

„Mūsų karinės pajėgos sustiprino stebėseną ir priežiūrą. Jos taip pat išlaiko visiškos parengties padėtį, toliau glaudžiai bendradarbiaudamos su Jungtinėmis Valstijomis“, – nurodoma pranešime, kuriame nepateikiama išsamesnės informacijos.

Kiek iš viso sviedinių trajektorijų buvo pastebėta, štabas nenurodė.

Pietų Korėjos nacionalinio saugumo biuras surengė susitikimą Šiaurės Korėjos artilerijos šūviams aptarti ir pareiškė „atidžiai stebintis“ padėtį.

Branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja šiais metais atliko daugybę sankcijas pažeidžiančių ginklų bandymų, įskaitant pirmąjį nuo 2017 metų tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą, kai raketa buvo paleista nuskrieti visą atstumą.

Seulo ir Vašingtono pareigūnai taip pat perspėjo, kad izoliuotas Šiaurės Korėjos režimas rengiasi atlikti septintąjį branduolinį bandymą, ir Jungtinės Valstijos įspėjo, kad toks žingsnis išprovokuos „greitą ir ryžtingą“ atsaką.

Pietų Korėjos gynybos ministras Lee Jong-supas praėjusį mėnesį pareiškė, kad Seulas „stiprins“ savo gynybos pajėgumus ir bendradarbiavimą saugumo srityje su Vašingtonu ir Tokijumi, kad atremtų Pchenjano keliamą branduolinę grėsmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.