Ukraina ragina okupuotų Chersono ir Zaporožės sričių gyventojus evakuotis: artėja didžiulis mūšis

Chersono ir Zaporožės gyventojus pasiekė perspėjimas dėl „didžiulio mūšio“, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos planuoja kontrpuolimą Rusijos okupuotose teritorijose.

Karas Ukrainoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 9:53 AM, atnaujinta Oct 26, 2022, 3:26 PM

Ukraina įspėjo pietinių Chersono ir Zaporožės rajonų gyventojus evakuotis, nes ruošiasi pradėti kontrpuolimą, kad atgautų okupuotas teritorijas. Chersono ir Zaporožės regionus vasario pabaigoje greitai užėmė Rusijos kariai, pasinaudoję nesusprogdintų tiltu iš Rusijos aneksuoto Krymo.

Vėlų penktadienio vakarą laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos ministerijos vicepremjerė Iryna Vereščuk paragino okupuotose teritorijose esančius ukrainiečius išvykti „visomis įmanomomis priemonėmis“.

„Turite ieškoti būdų išvykti, nes mūsų ginkluotosios pajėgos deokupuos. Vyks didžiulis mūšis. Nenoriu nieko gąsdinti, visi ir taip viską supranta“, – sakė I.Vereščukas. Ji sakė, kad evakuacija vyksta ir kad žmonės okupuotose teritorijose yra informuoti.

Chersono srities tarybos pirmininko pavaduotojas Jurijus Sobolevskis šeštadienį sakė Ukrainos naujienų agentūrai „United News“, kad nors evakuotis yra labai sunku, „tai turi būti padaryta“. Jis liepė tiems, kurie negali išvykti, ruoštis smarkiems mūšiams.

„Tie, kurie niekaip negali [išvykti], turėtų ruoštis tam, kad jiems vėl reikės pastogės, būtina turėti vandens atsargų, tam tikrą kiekį maisto, kad išgyventų mūsų kariuomenės puolimą“, – sakė A. Sobolevskis.

Vašingtone įsikūręs Karo studijų institutas (ISW) liepos 6 d. pareiškė, kad Ukrainos pajėgos gali sudaryti sąlygas kontrpuolimui Chersono srityje.

Tuo tarpu Ukrainos rytuose ir pietuose strateginiuose fronto linijos taškuose toliau vyksta mūšiai.

Rusija toliau apšaudo artilerijos ir raketų ugnimi miestų rajonus Ukrainos kontroliuojamose Donecko, Nikolajevo ir Charkovo srityse, sužeisdama ir žudydama civilius gyventojus.

Luhansko regiono karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus penktadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos nesulėtino savo kampanijos, atmesdamas Vakarų vertinimus, kad Rusija padarė pertrauką pailsėti ir persigrupuoti po to, kai praėjusią savaitę sėkmingai užėmė beveik visą Luhansko regioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.