Susižeidus dviem žmonėms, virš Egipto Luksoro miesto stabdomi skrydžiai oro balionais

Egiptiečių pareigūnai sustabdė skrydžius oro balionais virš senovinio Luksoro miesto, kai anksti pirmadienį skrydžio metu buvo lengvai sužeisti du turistai.

Egiptiečių pareigūnai sustabdė skrydžius oro balionais virš senovinio Luksoro miesto.<br>123rf nuotr.
Egiptiečių pareigūnai sustabdė skrydžius oro balionais virš senovinio Luksoro miesto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-18 14:01

Civilinės aviacijos ministerijos pranešime teigiama, kad karšto oro balionas su 28 turistais nukrypo nuo kurso, bet galiausiai nusileido. Jame sakoma, kad du sužeisti turistai buvo nuvežti į ligoninę.

Pareiškime nenurodoma, kokių sužalojimų patyrė tie turistai arba kokios tautybės jie buvo. Jame tik teigiama, kad balionas nukrypo nuo kurso, kai buvo 60 metrų aukštyje.

Ministerija teigė, kad skrydžiai oro balionais nebus atnaujinti, kol nebus baigtas tyrimas pirmadienio incidento priežasčiai nustatyti.

Skrydžiai oro balionais virš Luksoro, esančio už 510 km į pietus nuo Kairo, yra populiarūs, nes jų metu turistai gali pasigrožėti įspūdingais senovinių šventyklų vaizdais.

Tačiau nelaimingi atsitikimai su oro balionais šiame mieste nėra retas reiškinys. 2013 metais netoli Luksoro įvykusioje oro baliono katastrofoje žuvo 19 turistų. Šis incidentas veikiausiai tai buvo daugiausiai aukų kada nors pareikalavusi tokio pobūdžio nelaimė.

2009 metais 16 turistų buvo sužeisti jų oro balionui atsitrenkus į mobiliojo ryšio bokštą. 2008-aisiais per panašų incidentą buvo sužeisti septyni turistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu