L. Austinas: JAV perduos Ukrainai dar keturias HIMARS sistemas, iš viso bus jau 16

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas trečiadienį pranešė, kad JAV Ukrainai atsiųs dar keturias didelio mobilumo artilerijos raketų sistemas HIMARS – tai naujausias karinis paketas, kuriuo siekiama paremti Kyjivą, turintį atlaikyti didelius Rusijos pajėgų smūgius, pranešė „Reuters“.

Karas Ukrainoje. HIMARS.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. HIMARS.<br>Cover Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 4:29 PM

„(Mes) ir toliau ieškosime novatoriškų būdų, kaip išlaikyti ilgalaikę paramą drąsiems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyrams ir moterims, ir pritaikysime savo pagalbą taip, kad Ukraina turėtų technologijų, amunicijos ir šaudymo pajėgumų apsiginti“, – sakė L. Austinas virtualaus susitikimo su sąjungininkais dėl Ukrainos pradžioje.

Vakarai tiekia Ukrainai ilgesnio nuotolio sunkiąją artileriją ir daugkartinio paleidimo raketų sistemas, kad padėtų Kyjivui atsilaikyti nepaisant Rusijos artilerijos pranašumo skaičiumi ir amunicija.

Ukraina teigia sėkmingai sudavusi smūgius 30-čiai Rusijos logistikos ir amunicijos centrų, naudodama kelias daugkartinio paleidimo raketų sistemas, kurias neseniai pristatė Vakarai.

HIMARS yra ilgesnio nuotolio ir tikslesnės už sovietmečiu naudotą artileriją, kurią Ukraina turėjo savo arsenale.

L. Austinas sakė, kad į naująjį paketą taip pat bus įtraukti šoviniai, skirti daugkartinio paleidimo raketų sistemoms, taip pat artilerijos šaudmenys. Naujausias paketas padidintų bendrą HIMARS skaičių, kurį JAV perdavė Ukrainai, iki 16.

Nuo karo pradžios JAV suteikė 8 mlrd. dolerių saugumo pagalbos, iš jų 2,2 mlrd. dolerių – per pastarąjį mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.