Po incidento atnaujinti skrydžiai oro balionais virš Egipto Luksoro miesto

Egiptiečių pareigūnai trečiadienį atnaujino skrydžius oro balionais virš senovinio Luksoro miesto, kurie buvo sustabdyti šios savaitės pradžioje dėl incidento, kurio metu buvo lengvai sužeisti du turistai.

Egiptas.<br>123rf nuotr.
Egiptas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 4:21 PM

Pirmadienį pasikeitus vėjo krypčiai ir greičiui, nuo kurso nukrypo vienas karšto oro balionas su 28 turistais. Tai įvyko balionui esant 60 metrų aukštyje.

Prieš nusilesdamas atvirame lauke, jis nesmarkiai susidūrė su kitu balionu.

Civilinės aviacijos ministerija sakė nusprendusi atnaujinti skrydžius, peržiūrėjusi „visas saugos priemones ir veiksmus“, kurių buvo imtasi populiariems skrydžiams vykdyti.

Jos teigimu, dviejų įmonių, valdančių pirmadienio incidente dalyvavusius oro balionus, veikla vis dar sustabdyta, kol bus baigti tyrimai.

Skrydžiai oro balionais virš Luksoro, esančio už 510 km į pietus nuo Kairo, yra populiarūs, nes jų metu turistai gali pasigrožėti įspūdingais senovinių šventyklų vaizdais.

Tačiau nelaimingi atsitikimai su oro balionais šiame mieste nėra retas reiškinys. 2013 metais netoli Luksoro įvykusioje oro baliono katastrofoje žuvo 19 turistų. Šis incidentas veikiausiai buvo daugiausiai aukų kada nors pareikalavusi tokio pobūdžio nelaimė.

2009 metais 16 turistų buvo sužeisti jų oro balionui atsitrenkus į mobiliojo ryšio bokštą. 2008-aisiais per panašų incidentą buvo sužeisti septyni turistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.