V. Putinas apkaltino Kanadą, kad ši negrąžina turbinos savanaudiškais tikslais

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį apkaltino Kanadą delsiant grąžinti „Nord Stream 1“ dujotiekio turbiną ir pareiškė, kad Otava pati siekia patekti į Europos rinką.

Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 5:59 PM

Rusijos valstybinė energetikos milžinė „Gazprom“ pastarosiomis savaitėmis maždaug 60 proc. sumažino srautus į Vokietiją „Nord Stream 1“ dujotiekiu, teisindamasi tuo, kad nebuvo Kanadoje remontuojamos „Siemens“ dujų turbinos.

Kaip žinoma, šiuo metu suremontuota turbina yra pakeliui į Rusiją, nes ketvirtadienį turi būti baigti įprastiniai techninės priežiūros darbai, dėl kurių buvo visiškai sustabdytas tiekimas per „Nord Stream 1“.

„Vienai mašinai reikia planinio remonto, ji negrąžinama iš Kanados, nes „Gazprom“ taikomos sankcijos, nors tai „Siemens“ gamykla“, – sakė V. Putinas per susitikimą Maskvoje, kurį transliavo televizija. – Pasakysiu jums, kodėl Kanada taip pasielgė: todėl, kad ji pati išgauna naftą ir dujas ir planuoja įžengti į Europos rinką“.

„Nord Stream 1“ dujotiekis nuo liepos 11 dienos buvo sustabdytas 10 dienų trukusiai kasmetinei techninei priežiūrai atlikti.

Iš valdymo bendrovės „Gascade“ trečiadienį gautais duomenimis, tikimasi, kad ketvirtadienį dujos vėl pradės tekėti vamzdynu, nors dar neaišku, koks jų kiekis bus tiekiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.