JAV prezidentas Joe Bidenas užsikrėtė koronavirusu

J. Bidenui testu patvirtinta COVID-19, jam pasireiškia „labai lengvi simptomai“

JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 5:32 PM, atnaujinta Jul 21, 2022, 6:20 PM

JAV prezidentui Joe Bidenui ketvirtadienį testu patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19, pranešė jo administracija.

Pasak Baltųjų rūmų, 79 metų šalies vadovui pasireiškė „labai lengvi simptomai“, ir jis tęs darbus nuotoliniu būdu.

Vęliau ketvirtadienį J. Bidenas turėjo vykti į Pensilvaniją – tai turėjo būti vėliausia iš virtinės prezidento kelionių po šalį, kuriomis jis siekia atgaivinti silpstančias demokratų pozicijas prieš kadencijos vidurio rinkimus.

„Jis visiškai paskiepytas, vakcinuotas dviem stiprinamosiomis dozėmis ir jaučia labai lengvus simptomus“, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Jame priduriama, kad J. Bidenas pradėjo vartoti kompanijos „Pfizer“ sukurtus vaistus „Paxlovid“ nuo COVID-19.

„Vadovaudamasis CDC rekomendacijomis, jis izoliuosis Baltuosiuose rūmuose ir tuo metu toliau vykdys visas savo pareigas“, – nurodė Baltieji rūmai, paminėdami JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrus.

Pranešama, kad bendrai J. Bidenas yra geros sveikatos, tačiau jo amžius kelia didesnį susirūpinimą dėl COVID-19 poveikio.

Politiškai jis išgyvena sunkų savo prezidentavimo etapą – jo laukia lapkričio mėnesį planuojami kadencijos vidurio rinkimai, kurie, kaip prognozuojama, bus skausmingi Demokratų partijai, o jo asmeniniai reitingai mažėja.

Remiantis trečiadienį paskelbtais Konektikuto valstijoje įsikūrusio Kvinipiakų universiteto atlikto tyrimo duomenimis, J. Bideno populiarumo reitingai pasiekė žemiausią ribą – tik 31 proc. amerikiečių patenkinti tuo, kaip jis vadovauja šaliai.

J. Bidenas planavo artimiausiomis savaitėmis daugiau laiko praleisti Jungtinėse Valstijose po intensyvių užsienio kelionių, įskaitant NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Ispanijoje ir prieštaringai vertinamą vizitą į Saudo Arabiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.