Į Italiją per kelias valandas atvyko daugiau kaip 1000 migrantų

Į Italiją per kelias valandas atvyko daugiau kaip tūkstantis migrantų, o dar šimtai žmonių, kuriuos išgelbėjo humanitarinių laivų įgulos, laukia, kol juos priims koks nors uostas, sekmadienį pranešė nevyriausybinės organizacijos ir pareigūnai.

Migrantai Italijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Migrantai Italijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2022, 3:43 PM, atnaujinta Jul 24, 2022, 3:44 PM

Nuo sausio 1-osios iki liepos 22-osios į Italiją jūra atvyko 34 tūkst. žmonių. Per tą patį periodą 2021-aisiais atvyko 25,5 tūkst., o 2020-aisiais – 10,9 tūkst. migrantų, nurodo Italijos Vidaus reikalų ministerija.

Šeštadienį vienas prekinis laivas ir pakrančių apsaugos pareigūnai prie Kalabrijos Italijos pietiniame pakraštyje krantų išgelbėjo per 600 žmonių, bandžiusių dreifavusiu žvejybiniu laivu perplaukti Viduržemio jūrą. Jie nuplukdyti į kelis uostus Sicilijoje.

Pareigūnai taip pat paėmė penkių nenustatytomis aplinkybėmis mirusių migrantų palaikus.

Tuo metu į Lampedūzos salą nuo vėlyvo šeštadienio 15 laivelių iš Tuniso ir Libijos atplaukė maždaug 522 žmonės iš Afganistano, Pakistano, Sudano, Etiopijos, Somalio ir kitų šalių.

Kaip pranešė italų žiniasklaida, salos priėmimo centras perpildytas – 250–300 vietų centre dabar yra 1,2 tūkst. žmonių.

Nevyriausybinės organizacijos Viduržemio jūroje toliau gelbsti šimtus migrantų. „SeaWatch“ pranešė šeštadienį įvykdžiusi keturias gelbėjimo operacijas.

„Laive „SeaWatch3“ turime 428 žmones, įskaitant moteris ir vaikus, devintą mėnesį nėščią moterį ir pacientą su smarkiais nudegimais“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė organizacija.

Laivo „Ocean Viking“, kurį naudoja „SOS Mediterranean“, įgula pranešė tarptautiniuose vandenyse prie Libijos išgelbėjusi iš perpildytos pripučiamos valties 87 žmones, tarp jų 57 nelydimus vaikus.

Migracijos kelias per centrinę Viduržemio jūros dalį yra pavojingiausias pasaulyje. Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) nurodo, kad nuo metų pradžios čia žuvo arba dingo 990 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.