J. Bidenas po COVID-19 diagnozės jaučiasi „daug, daug geriau“

JAV prezidentas Joe Bidenas, kuriam testais buvo diagnozuota COVID-19, jaučiasi „daug, daug geriau“, sekmadienį pranešė Baltųjų rūmų atsako į COVID-19 koordinatorius, patvirtindamas, kad 79 metų prezidentas užsikrėtė itin lengvai visoje šalyje plintančia pandeminio koronaviruso atmaina.

 JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
 JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-24 17:06

„Tai variantas BA.5... bet, ačiū Dievui, mūsų vakcinos ir terapija gerai veikia prieš jį, štai kodėl galvoju, kad prezidentui viskas gerai“, – televizijos CBS laidai „Face the Nation“ sakė dr. Ashishas Jha.

„Vakar vėlai vakare pasikalbėjau su jo komanda. Jis jautėsi gerai. Jo diena vakar buvo gera. Jam... viršutinių kvėpavimo takų infekcija, bet jis laikosi puikiai. Šį rytą atnaujintos informacijos negavome, bet visą naktį jis jautėsi daug, daug geriau“, – sakė koordinatorius.

BA.5. yra pandeminio koronaviruso omikron varianto potipis, atsiradęs praėjusių metų pabaigoje. Manoma, kad jis šiuo metu atsakingas už didžiąją daugumą užsikrėtimo atvejų JAV.

J. Bidenui koronavirusas testais buvo nustatytas ketvirtadienį ryte ir nuo to laiko prezidentas izoliuojasi Baltuosiuose rūmuose.

Administracijos pareigūnai pabrėžia, kad prezidentui pasireiškia nesunkūs simptomai, nes jis yra gavęs keturias skiepų dozes, o užsikrėtęs pradėjo vartoti antivirusinius vaistus „Paxlovid“.

J. Bideno asmeninis gydytojas Kevinas O'Connoras šeštadienį paskelbtame pranešime nurodė, kad prezidentas tebejaučia gerklės skausmą, jį tebevargina sloga, kosulys ir kūno skausmai, bet visi šie simptomai „palengvėjo“.

Anot jo, pirminiai sekoskaitos tyrimų rezultatai parodė, kad J. Bidenas greičiausiai užsikrėtė itin užkrečiamo omikron atmainos potipio BA.5, kuris dabar Jungtinėse Valstijose kelia naują susirgimų bangą, koronavirusu.

Nors teigiama, kad bendrai J. Bidenas yra geros sveikatos, tačiau jo, kaip vyriausio kada nors išrinkto JAV prezidento, amžius kelia didesnį susirūpinimą dėl COVID-19 poveikio.

A. Jha pažadėjo, kad Baltieji rūmai ir toliau teiks informaciją apie prezidento būklę.

„Manome, kad Amerikos žmonėms išties svarbu žinoti, kaip laikosi jų prezidentas“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.