A. Blinkenas pasmerkė „peiktinas“ egzekucijas Mianmare

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pirmadienį pasmerkė Mianmaro chuntos įvykdytas egzekucijas keturiems kaliniams ir išreiškė įsitikinimą, kad jos nenuslopins judėjimo už demokratiją.

​JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2022, 9:13 PM

„Šie peiktini smurto aktai dar labiau iliustruoja, kad režimas visiškai nepaiso žmogaus teisių ir teisinės valstybės“, – sakoma A. Blinkeno pareiškime dėl buvusio parlamentaro, garsaus aktyvisto ir dar dviejų žmonių egzekucijų.

„Butaforiniai režimo teismo procesai ir šios egzekucijos yra akivaizdūs bandymai užgniaužti demokratiją; šie veiksmai niekada nenuslopins drąsių Birmos žmonių dvasios“, – sakė A. Blinkenas, pavartodamas ankstesnį Mianmaro pavadinimą.

„Jungtinės Valstijos prisideda prie Birmos žmonių, jiems siekiant laisvės ir demokratijos, ir ragina režimą gerbti žmonių, parodžiusių, kad jie daugiau nė dienos nenori gyventi su kariškių valdymo tironija, demokratijos siekius“, – sakė jis.

Vašingtonas įvedė virtinę sankcijų Mianmarui, kai jo kariuomenė pernai vasarį nuvertė civilinę lyderę Aung San Suu Kyi ir nutraukė dešimtmetį JAV skatintas pastangas siekti demokratijos.

Anksčiau šį mėnesį A. Blinkenas Bankoke susitiko su aktyvistais iš Mianmaro ir pripažino, kad pažangos maža, bet pažadėjo, kad Jungtinės Valstijos tęs spaudimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.